Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sönderskjutna – men vinnare ändå

Brynäs förlorade skotten med 31–13 men vann ändå genrepet mot Djurgården med 5–3.

Bra eller dåligt?

– Jättebra, det var ju så här det såg ut i fjol, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki som nu tror sig veta hur Timrå ska premiärbesegras på torsdag.

Annons

Djurgården hade visserligen inte spelat en match sedan 29 augusti, men har å andra sidan imponerat på försäsongen med segrar mot både Linköping, Färjestad och Frölunda.

En riktig värdemätare förstås, och med exakt en vecka kvar till elitseriepremiären visade Czarneckis mannar att den allt mer spridda oron över var Brynäs egentligen står kanske är något obefogad.

Visst, Djurgården vann skottstatistiken förkrossande överlägset, men...

– Den säger ju inget. Man måste titta på antal kvalificerade målchanser och var avsluten kommer ifrån. Djurgården hade kanske mer puck än oss, men det är ju vi som har de vassaste chanserna, säger Niklas Czarnecki, som hittade mycket positivt med matchen.

– Vi hade ett bra försvarsspel, det är grunden. Vi var väldigt kompakta och stabila. Sedan hade vi en j-la fart i vändningarna och kom i ett antal frilägen. Nä, det kändes verkligen väldigt stabilt i dag, vi dödar deras offensiv.

Förra säsongen tog Brynäs flera segrar just på det här sättet, inte bara på bortaplan. Czarnecki har under försäsongen velat få fram fler spelsätt i laget – ”vi vill ha en större repertoar”, som Czarnecki säger – men nu lutar det åt att man i alla fall inledningsvis kommer att spela just som i går. Lite som på det gamla vanliga sättet.

– Det känns som vi hittade segerreceptet i den sista matchen. Och det var bra att vi mötte Djurgården eftersom Timrå spelar på ett liknande sätt, säger Czarnecki.

En som kommer till premiärmatchen uppe i Medelpad med gott självförtroende är forwarden Steve Dixon, som gjorde två mål i går. Det första till 1–0 i numerärt underläge, när han helt solo var iskall och lade in en backhand bakom Stefan Ridderwall, och det andra när han gjorde 2–1 på straff, ett läge som också uppkom när Brynäs var en man mindre.

– Det känns bra för mig. Jag kom hit (till Sverige) mycket tidigare i år, i alla fall tre veckor, och det har verkligen hjälpt mig, säger Dixon.

Han klättrade i och med sina fullträffar upp till andra plats i Brynäs interna poängliga för den nu avslutade försäsongen. Etta är alltjämt Eero Somervuori som satte 5–3-målet när Djurgården plockat ut målvakten.

Magnus Kahnberg gjorde också mål, han klappade in 3–1-pucken efter förarbete av Sebastian Lauritzen, men stannade på blygsamma 2+1 i försäsongsstatistiken. I går visade han ändå att formen är på god väg.

– De sista två matcherna är jag nöjd med. Och skönt att få sätta dit någon puck också, säger Kahnberg.

– I dag spelade vi som vi vill och nu ser jag verkligen fram emot premiären.

Mer läsning

Annons