Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelare från AIK och Barcelona ska lyfta Team Gävle i tvåan

Sammanslagningen mellan Hille/Åbyggeby och GGIK resulterade i Team Gävle som i år hoppas kunna komma topp fem. Man gör det med bland annat en spelare som spelat i farmarligan till NHL och en från Barcelona. I dag är det dags för derby mot Hofors och Sporten passade på att ställa några frågor till tränaren Peter Jönsson.

Annons

– Jag säger såhär; mot Malung var det mycket premiärnerver. Vi kom inte alls upp till normal standard den första halvan av matchen. Sista halvan var vi bra, men vi vaknade för sent.

– Vi har en massa unga killar som bara älskar att träna. De vill lära sig hela tiden och de unga har fått igång de äldre. De äldre kan inte åka och såsa på träningarna när juniorerna tycker det är så kul att träna. Dels har vi stommen kvar från GGIK, men vi vill också hålla dörren öppen för juniorer.

– Vi har till och med fått tacka nej till spelare för att spela med de yngre. Man måste tänka långsiktigt också.

– Han från Barcelona (Oscar Brorsson-Holmberg) sökte upp oss och vi tackade ja. Andreas Sjölund från AIK flyttade till Älvkarleby och kände en i vårat lag och vi vore ju dumma om vi tackade nej till honom. Han har också spelat många säsonger i NHL:s farmarliga. Men han är väldigt ödmjuk. Han kom också tvåa i antal vunna slagsmål en säsong och det är väl ingenting att skryta med. Han startar aldrig en fight, men viker heller aldrig ner sig. Det är en väldigt stor lagspelare.

– En styrka som vi har nu är målvaktssidan med två bra nyförvärv.

– Det dåliga är svårt, det kan väl vara att vi kan tappa positioner i egen zon ibland.

– Jag tror vi har en stor chans. Man vet ju inte riktigt vart Hofors står efter först ha vunnit mot Huge och sen förlorat stort. Hofors är svåra borta och det kommer absolut inte bli någon lätt match.

Mer läsning

Annons