Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sperrle till ryska andraligan

Daniel Sperrle, som spelat två säsonger i Brynäs, fortsätter sin målvaktskarriär i Ryssland, där han skrivit på för HC Dmitrov – ett topplag i den ryska andraligan.

Annons

– Det ska bli kul, det kommer att bli ett äventyr som jag ser fram emot.

– Det var min agent som hjälpte mig. Jag hade en del konkreta förslag både från elitserien och allsvenska klubbar, men inget som kändes helt rätt. Men när det här erbjudandet kom från Ryssland växte det fram ett beslut hos mig att prova på något annorlunda. Det känns helt rätt.

– Dom vann sin serie i fjol men missade att gå upp i förstaligan. Staden ligger några mil utanför Moskva, men i övrigt vet jag inte så mycket. Jag har skrivit på för nio månader och ska vara där 1 augusti.

– Javisst. Och jag känner ju båda de två, jag har spelat med dem i Mora.

– Den ryska hockeyn är väldigt bra och det är många matcher som spelas, dessutom tränar lagen extremt hårt, det ska bli intressant att vara med om det. Jag tror absolut att jag kan utvecklas som spelare.

– Jag trivdes bra med grabbarna i laget och med staden. Det var två lärorika år på olika sätt.

– Det var en del prövningar man fick klara av. Jag kan väl säga att man fått reda på vilka man kan lita på och inte.

– Ja, det var speciellt. Men det är inget jag vill kommentera, det som har varit har varit.

– Jag har väl egentligen inte hört någonting från Brynäs, sedan kontraktet gick ut och då fick man börja se om sitt hus. Jag är nöjd att det löst sig med ny klubb nu.

– Tack så mycket!

Mer läsning

Annons