Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsorer ska hjälpa Brynäs värva stjärna

Brynäs har egentligen inte råd – men vill ändå värva en högkvalificerad ytterforward för att spetsa laget.
Nu ber man sina sponsorer om hjälp.
– Pengarna blir öronmärkta för ändamålet, säger marknadschefen Sven Engwall.

Annons

I måndags sände Brynäs ett utskick till samtliga sina samarbetspartners.

Budskapet: ”Vi vill värva en stjärna – hjälp oss!”.

I brevet, som Sporten tagit del av, skriver Brynäs att ”förhandlingar pågår med ytterligare en mycket etablerad anfallare, målskytt och som har den spetskompetens vi önskar i anfallszon och powerplay. För att kunna avsluta denna förhandling hoppas vi att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan hitta en finansieringslösning”.

Företagen som sponsrar Brynäs får möjlighet att gå in och satsa extra pengar som oavkortat går till sportchefen Michael Sundlövs jakt på en namnteckning som ska bli något extra inför kommande säsong.

– Man kan kalla det för en ”värvarpott”. Vi har en lagd spelarbudget – men vi hoppas nu att det här ska ge oss möjligheten att gå utanför den och ge laget ytterligare kvalitet utan att riskera vår ekonomi. Vi vill ändå vara offensiva och förstärka laget, säger Sven Engwall.

Erbjudandet: betala 5 000, 15 000 eller 25 000 kronor och bli ordentligt exponerade.

– Det är viktigt att företagen känner att de är delaktiga och får något för pengarna och det kommer vi att se till, säger Sven Engwall.

Initiativet känns igen från den intensiva period då Brynäs försökte värva Calle Söderberg i slutspurten av säsongen då Malmö hamnat i kris.

– Då fick vi in 600 000 kronor på relativt kort tid, bara några timmar. Det lovar gott, säger Engwall, som ännu inte kan uttala sig om vilket gensvar insamlingen fått denna gång.

– Jag kan inte ge något exakt besked, dessutom är jag på semester just nu. Men på tisdag i nästa vecka ska vi stämma av och se hur det gått. Jag har i alla fall fått indikationer om att det verkar lovande.

Arbetet med ”värvarpotten” kommer att fortgå under hela säsongen.

– Pengarna kan komma att användas nu, men också under säsongen om det uppkommer skador eller annat som gör att vi behöver agera, säger Sven Engwall.

Michael Sundlöv hoppas förstås att extrapengar ska rulla in och underlätta hans arbete.

– Vi är inte beredda att gå över lik ekonomiskt för att få tag i en ny spelare. Med hjälp av det här kanske det går ändå, säger Sundlöv.

Brynäs har tidigare visat intresse för Linköpings Eric Beaudoin, som både spelat center och ytterforward, och Micke Sundlöv säger till Sporten att kanadensaren fortfarande inte är avskriven.

Om Beaudoin är spelaren Brynäs så intensivt förhandlar med är dock oklart.

Mer läsning

Annons