Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor hockeydag för smålirare

Till tonerna av AC/DC och en ljusshow värdig Brynäs gör de entré. Hockeyspelarna. Men till skillnad från idolerna Järnkrok, Silfverberg och Greiss når dessa lirare knappt upp till sargkanten. I lördags spelades Gästriklands största hockeyskolans dag hittills.

Annons

Det var en rekordstor hockeyskolans dag som arrangerades i samarbete mellan Gästriklands hockeyförbund och Sandvikens IK i Jernvallen. Som en avslutning på säsongen samlades totalt 18 lag från distriktet och gjorde upp i 16 matcher. Alla födda 2003 och yngre var välkomna.

– Vi gör det här för att skapa en rolig dag, en gemensam säsongsavslutning. Det finns ju ingen organiserad serie för de här lagen så från förbundets sida gör vi det här för att de ska få spela mer matcher. Men, vi räknar ju inga resultat, säger Ricky Kvist, ordförande i rekryteringskommitén i Gästriklands ishockeyförbund men också ledare för Hagaströms 04/05-lag.

Det var just det där med resultaten. Medan ledarna febrilt sprang omkring och tonade ned betydelsen av ställningen i de olika matcherna diskuterades det för fullt på bänkarna bland spelarna om det var deras lag som hade ledningen eller inte.

Men Ricky Kvist var bara glad om alla lag fick göra mål innan dagens slut.

– Det som vore bäst är om alla lag får göra mål framåt, sen gör det inte så mycket om man släpper in 15 mål bakåt.

Bland spelarna själva var det dock ingen tvekan om vad som roligast med ishockey.

– Det är att man får göra mål, säger Noa Värn som spelar i Hagaströms 04/05-lag. Noas lagkamrat Liam Melin nöjer sig med mindre.

– Man får åka skridskor.

En is, ett par skridskor, en klubba och en puck. Mer behövs inte för att nöja de här hockeylirarna på hockeyskolans dag i Jernvallen.

Mer läsning

Annons