Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storförlust för Valbo – mållöst mot jumbon

Det vill sig inte för Valbo i kvalserien till allsvenskan.
Mot bottenlaget Asplöven var förhoppningarna om poäng stora men Haparandalaget vann överraskande med 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

Annons

– Vi måste spelmässigt upp ett hack, det är inget snack om saken. Det offensiva flyt och skicklighet som vi haft tidigare saknas, kommenterade Valbotränaren Daniel Kraft.

Att Valbo nu inte är med och fightas på “riktigt” om platsen till allsvenskan har alla förstått, men att Valbo skulle vara belåtet och trött är det inte tal om.

– Absolut inte, det är nog tvärtom. Vi har sagt att vi ska kriga hela vägen, detta är ett skyltfönster för spelarna och klubben, menade Kraft.

Valbo hade en bra inställning och ett härligt go i laget, men spelmässigt brast det. Slarvet i egen zon fortsatte men nu var det offensiva spelet som spökade mest. Det var länge sedan Valbo inte gjorde mål under sextio minuter.

Gästerna inledde skapligt och skapade bra med lägen.

– Vi hade förtvivlat svårt med effektiviteten och det har vi inte råd med, sa Kraft.

Asplöven gjorde 1–0 efter att Valbo inte fått ut puck ur egen zon.

– Vi hade pucken under kontroll men slarvade, tyckte Kraft.

2–0 och 3–0 i andra perioden kom via friläge och power play samt att hemmalaget gjorde lite turligt 4–0 i sista perioden.

– Det dödade matchen. Men vi fortsatte trumma på men det studsar inte rätt. Sett spelmässigt borde vi inte fått stryk med 4–0 utan åtminstone tagit poäng, avslutade Kraft.

Valbo tvingas fortfarande spela matcherna med reducerat manskap då Fredrik Stefansson är magsjuk, Fredrik Apel har halsfluss, Eric Bergström är febersjuk samt att Pär-Erik Jansson och Christoffer Karlström är skadade sedan tidigare.

Henrik Andersson klev fram och gjorde en mycket bra insats mot sina forna lagkamrater. Henrik tillsammans med bröderna Dahlgren, Axel och John, var Valbos främsta.

1–0 (9.53) Marcus Waldehagen.

2–0 (1.57) Juha Matti Yli-Junnila, 3–0 (18.27) Stanislav Kall.

4–0 (11.08) Marcus Waldehagen.

31–27 (9–5, 15–7, 7–15).

Asplöven HC 7x2 min. Valbo HC 8x2.

Pierre Schilken, Luleå.

332.

3: Henrik Andersson

2: Axel Dahlgren

1: John Dahlgren

Mer läsning

Annons