Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsågningen efter kollapsen mot USA: "En pinsam insats – vi sviker Felix"

/
  • Marcus Pettersson i bakgrunden kände att laget svek Felix Sandström.

HELSINGFORS. Han fick chansen mellan stolparna i bronsmatchen mot USA.
Det slutade med åtta mål bakåt för Felix Sandström och Juniorkronorna. Efteråt skämdes lagkamraterna för att de inte gett Brynäsmålvakten en ärlig chans.
– Vi gör en pinsam insats och sviker Felix i målet, säger Skellefteås Marcus Pettersson.

Annons

Juniorkronorna var chanslösa mot USA i bronsmatchen. Visserligen var ställningen 2-2 efter en period men efter att USA tagit ledningen i den andra perioden fanns bara ett lag på banan.

Det slutade med en förkrossande 8-3-förlust. Och precis som ifjol blev Sverige utan medalj i JVM.

– Det är tungt och det är aldrig kul att förlora hockeymatcher, suckar Felix Sandström.

Efter matchen var det flera lagkamrater som skämdes över insatsen. Dels för det svenska folket, men även för Felix Sandström.

Skellefteåspelarna Marcus Pettersson och Axel Holmström var två spelare som kände att de svek Sandström.

– Vi gör en pinsam insats och sviker Felix i målet. Det är orättvist för honom som får hoppa in idag, det är orättvist mot alla fans. Vi gör en usel insats. Vi sviker även svenska folket – rejält, säger Marcus Pettersson.

LÄS MER: JOHANSSON: Pinsamt Sverige – jag tycker synd om Felix Sandström

Felix Sandström, som spelade sin andra match i turneringen, ville inte lägga skulden på sina lagkamrater. Däremot erkänner han att Sverige gjorde sin sämsta match i JVM.

– Vi kommer inte upp till 100 procent, men samtidigt fungerar det inte 100 procent för mig heller. Jag vet att utespelarna gör allt för att vi ska vinna. Det är fel att säga att de inte hjälper mig för det vet jag att de vill göra, säger han och fortsätter.

– Det var mycket öppna lägen. Det var raka motsatsen mot Danmark. I dag hade jag väldigt mycket att göra och det var svårt.

Hur kommer det sig att ni viker ned er i en sådan här viktig match?

– Det är svårt att säga. Det blir en annan spänning i matcherna och lagen blir bättre. Det fungerade helt enkelt inte. Vi försökte prata om det och hitta lösningar, men i dag funkade det inte. Det är tråkigt för vi vill det så himla mycket.

Kände du att ni kunde ladda om efter besvikelsen mot Finland?

– Det var en väldigt jobbig dag i går (måndag) men vi har varit med om liknande situationer tidigare. Vi visste hur vi skulle hantera det. Jag tycker att vi hade lämnat den matchen, den hade inget med den här matchen att göra.

Hur gick snacket i båset och omklädningsrummet när USA tog ledningen och drog ifrån?

– Vi vet att vi är starka som lag och vi har vänt matcher tidigare, som mot Kanada. Vi gick in för att köra, kriga på och gör allt för att vända, men tyvärr funkade det inte i dag.

Brynäs stortalang är en av åtta spelare i årets lag som kan vara med nästa år. Nu har han av naturliga skäl svårt att tänka på nästa års turnering, men han känner att han dragit många lärdomar av turneringen i Helsingfors.

– Vi var ruggigt bra i gruppspelet men i slutspelet låste det sig. Det är väl något jag kan ta med mig till nästa år, att vi inte ska försöka tänka att det gäller så mycket och att vi spänner oss utan att det ska rulla på som tidigare. Vi måste slappna av mer.

Mer läsning

Annons