Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstryk för Tierp Hockey

Tierp Hockey hade kvar möjligheten att vinna hockeyettans fortsättningsserie för bortamötet med Hedemora.

Men det var före matchen. Efter bara en period så ledde hemmalaget med klara 5–1 och sedan blev det storstryk för Tierp med hela 7–1!

Annons

– Matchen betydde ju mycket för oss, men det var en förvånande dålig tändning hos våra grabbar. Hedemora fick också möjlighet att spela i power play sex gånger och där gjorde dom också tre av de fem målen, sa en mycket besviken Magnus Eriksson chefstränare för Tierp.

Ändå var det gästerna som inledde målskyttet. Donny Wallin framspelad av Peter Andersson satte 0-1 efter dryga sex minuter.

Men ett par minuter senare drog Tierp på sig den första utvisningen och det här utnyttjade Hedemora och kvitterade genom Viktor Hedman.

2-1 kom bara dryga minuten senare och med knappa fem minuter kvar av första perioden kom 3-1 i ett nytt power play.

Men det skulle bli ännu mer. Hemmalagets fjärde mål noterades mindre en halvminuten efter 3-1 målet och innan perioden var till ända satte Victor Lantz 5-1 i ett nytt power play.

– Naturligtvis blev det en mycket svår motbacke efter den svaga insatsen i första perioden. Det handlade också tyvärr om dumma utvisningar, suckade Magnus Eriksson.

Hemmalaget vann också skotten stort med 16-8.

– Det blir sedan ändå godkänt för andra och tredje perioderna. Men det hjälpte ju inte, sa Tierpstränaren.

Tierp gjorde inget mer mål, men hade definitivt chanser i speciellt mittenperioden, där gästerna vann skotten med hela 17-7. Hemmmamålet kom efter 18,35.

Vid 6-1 och fem minuter in i slutperioden gjorde Tierp ett smått desperat försök att komma in in matchen. Målvakten Richard Zeidlitz åke av banan. Men det resulterade bara i, att Hedemora fastställde slutresultatet 7-1 och Zeidlitz återvände till sin kasse.

En liten, liten tröst för Tierp i den här matchen var kanskeatt man vann skotten med 35-31?

– Vi får komma igen och göra en snygg avslutning på söndag hemma i Vegahallen mot redan klara seriesegrarna Borlänge, som på tisdagskvällen vann stort mot Valbo, menade Magnus Eriksson.

HEDEMORA–TIERP HOCKEY 7-1 (5-1, 1-0, 1-0)

Målet, Tierp: Donny Wallin.

Skott: 31-35

Utvisningar. Hedemora: 3x2 min. Tierp: 6x2 min.

Tierps tre stjärnor:

3: Tobias Berlin f

2: Tomas Andersson f

1: Johan Viktorsson

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons