Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succén fortsätter – Lindbäck toppar NHL:s rookieliga

Efter andra raka nollan:

Nu är Anders Lindbäck ett av de hetaste namnen att vinna hela NHL:s rookieliga.

Statistiskt sett krossar han samtliga målvaktskonkurrenter i NHL.

Annons

Fem matcher, fyra segrar – och andra raka nollan. Anders Lindbäcks succé verkar aldrig att sluta upphöra sedan han tagit över förstaspaden i Nashville när Pekka Rinne härom veckan skadat sig.

I måndagens tidning rapporterade vi om karriärens första NHL-nolla mot Florida. Matchen därefter höll han tätt igen efter 5–0 mot New York Islanders.

– Jag känner att jag positionerar mig ganska bra och har koll på de första skotten. Jag försöker att inte släppa alltför många dåliga returer där ute, säger Lindbäck till TSN.

Efter 28 räddningar mot Islanders är han nu uppe i 50 motade puckar utan att släppa en enda förbi sig. Statistik som överglänser samtliga rookiemålvakter i NHL – och placerar honom i topp i rookieligan, alla kategorier.

Lindbäck har hittills en överlägsen räddningsprocent på 93,1, mer än en procent bättre än tvåan Sergei Dobrovski i Philadelphia (se fakta nedan).

Lindbäck har dessutom släppt in 2.18 mål i snitt. Det är också bäst i hela NHL för rookies. Tvåan i den ligan är samme Dobrovsky, som ligger på 2.29 insläppta mål i snitt.

Mer läsning

Annons