Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv ber om fansens förståelse

Brynäs har mindre pengar att lägga på nya spelare i år.

Men trots att laget tappat två stjärnor och hittills bara värvat från allsvenskan manar sportchef Micke Sundlöv till lugn.

– Folk glömmer bort att vi har egna spelare som växer år efter år, säger han.

Annons

Först och främst: Brynäs ska

värva etablerade spelare – en rejäl back som ska ersätta Dale Clarke, samt två anfallare varav den ena kan bli centern Stephen Dixon.

Ja, och så Johan ”Honken” Holmqvist förstås, som är förstavalet på målvaktssidan för tillfället.

Måndagens besked att Magnus Kahnberg återvänder till Frölunda förändrar inte mycket.

– Nej, det där har jag vetat om ett tag, säger Sundlöv.

Brynäs sportchef har i år en något mindre spelarbudget än förra året att röra sig med. Visserligen frigörs pengar i och med att Eero Somervuori och Kahnberg försvinner, men samtidigt ska man ha i åtanke att spelare som Niklas Svedberg och Jakob Silfverberg lär ha fått lönepåslag när de förlängde sina kontrakt. Och landslagsaktuelle Johan Larsson – som fick kontrakt med A-laget först i oktober – nöjer sig garanterat inte med ynka 20 000 kronor i månaden längre.

– Jag tycker att Brynäs gör på rätt sätt för att föreningen ska överleva. Visst, som sportchef skulle jag gärna vilja att de slänger ner en säck med tio miljoner kronor till mig och säger ”gör vad du vill”, men så funkar det inte, säger Sundlöv.

Enligt honom är ambitionen fortfarande att nå längre än till kvartsfinal i slutspelet kommande säsong.

• Fansen verkar oroliga – vad har du att säga till dem?

– Att jag vill gärna förklara, men att 50 procent inte kommer att förstå ändå. Folk glömmer bort att vi har egna spelare som växer år efter år och tittar bara på vilka värvningar som gjorts och inte gjorts.

Sundlöv tar exemplet med Magnus Kahnberg som gjorde 20 mål säsongen 2009/2010, men bara sex den gångna.

– Han var visserligen jättebra i slutspelet, men under säsongen var det andra spelare som tog hans roll. Jakob Silfverberg och många fler, Johan Larsson till exempel, har tagit en större del av kakan.

– Vi har en strategi där vi vill ta många spelare underifrån, och då måste de beredas plats så att de kan utvecklas och bli ännu bättre.

Han upprepar att Eero Somervuori ska ersättas och berättar att man inom sportgruppen för diskussioner om vilka spelartyper som nu ska in i laget.

• Gör tränarbytet att det blir någon skillnad i jakten på nyförvärv, att ni söker andra spelartyper?

– Nej, vi bygger vidare på samma grunder. Men förhoppningsvis ska vi upp ett snäpp till och bli lite tuffare och hårdare.

Mer läsning

Annons