Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv: ”Känner mig stolt”

Micke Sundlöv gläds åt Jakob Silfverbergs VM-framgångar – trots att dessa kan innebära att Brynäs tappar anfallaren till NHL och Ottawa.
– Man känner en stolthet, säger Sundlöv.

Annons

Brynäs sportchef är bara en av alla som öser beröm över 20-årige Silfverberg för dennes insatser i Tre Kronor i Slovakien.

– Jag tycker att han har gjort det bra rakt igenom, och framför allt i finalen där han var en av de mest tongivande spelarna. Och han har ju spelat i den kedjan som varit genomgående bäst, säger Sundlöv, som fortsätter berömmet.

– Han har bidragit med det han är bra på, han är irrationell, jobbar hårt och skapar chanser åt både sig själv och sina lagkamrater. Han är stark också, när han är i anfallszonen är det inte lätt att ta av honom pucken.

• Känner du mest glädje över att det gått bra för Silfverberg, eller oro över att ni riskerar att tappa honom till NHL?

– Äh, jag gläds åt alla våra killar som får visa hur bra de är. Man känner en stolthet över att man har fått vara med och jobba med dem.

– Det är klart att det finns en risk att han försvinner, men hur stor den är vet jag inte. Jag hoppas ju att han vill spela ett år till i elitserien för att bygga på med ännu mer erfarenhet och komma ännu bättre förberedd inför NHL. Men det återstår att se.

• Och hur gör ni om han försvinner?

– Det är samma som med Ekholm, då får vi naturligtvis sätta oss ner och se hur vi kan täppa till den luckan. Det är klart att han skulle lämna ett stort tomrum efter sig.

Mer läsning

Annons