Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv: ”Tufft att hitta någon lämplig ersättare”

Skadan på Lasse Jonsson gör att Brynäs agerar.

– Vi har redan nu satt oss ner och tittat på eventuella ersättare, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Brynäs hade redan från början bara sju backar i A-lagstruppen där Simon Bertilsson och Simon Löf är juniorer och inte så rutinerade. Med den tyngsta backpjäsen borta så inser Brynäs att det måste in en ny försvarare och det ganska så snabbt nu när elitserien går in i ett tufft skede med tre matcher i veckan fram till juluppehållet.

Dessutom kan det bli så att båda juniorbackarna försvinner till JVM i december-januari då elitserien kör på. Då kommer det verkligen att bli backbrist i Brynäs.

– Jag har tillsammans med rekryteringsgruppen tittat över en del alternativ. Helt klart måste en ny back in och det får vi jobba på nu för att lösa, säger Sundlöv.

Kristian Kudroc fanns redan i Brynäs fram till den första november då Frölunda erbjöd ett längre kontrakt och slovakbacken valde att flytta på sig.

Redan då var Lasse Jonsson skadad men då prognosen visade att han skulle vara tillbaka nu till omstarten så släppte Brynäs Kudroc.

– Hade vi vetat det här kanske det är möjligt att vi hade agerat anorlunda och signat upp honom med ett längre kontrakt. Nu var Kudroc redan från början inte alls tilltänkt som en ersättare för Jonsson utan en helt annan spelartyp.

Det är klart att Brynäs kommer att få problem att hitta en ny Lasse Jonsson. Det finns inte särskilt många av den kalibern lediga på marknaden just nu.

– Det är vi medvetna om. Det kommer att bli tufft att hitta någon lämplig ersättare med samma egenskaper som Lasse. Men det vi letar efter är i alla fall en spelskicklig back som kan ta en hel del av den istid Lasse hade och som vi kan använda i power play. Vi får se vad vi kan hitta, säger Sundlöv.

Jonssons skada innebär att Brynäs inte behöver betala ut hans lön då det går genom försäkringen.

I och med det frigörs en del pengar till ett eventuellt nyförvärv.

Mer läsning

Annons