Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superjuniorerna tillsammans igen

För några år sedan bildade de kedja när Brynäs dominerade med guld och silver i junior-SM.

Nu är trion Silfverberg, Järnkrok, Wännström hetast i hela elitserien.

– Vi har en härlig kemi tillsammans. Calle är hjärnan och ”Jacke” är snipern, säger Sebastian Wännström.

Annons

Det är tre genuina Gävlegrabbar som åter sammanförts av Brynäs tränare Tommy Jonsson.

I bortamatchen mot Växjö i torsdags gjorde kompisarna lite som de ville med nykomlingslaget från Småland. Calle Järnkrok gjorde ett mål och passade till ett. Jakob Silfverberg passade till två mål och Sebastian Wännström fanns med i förspelet till Brynäs 1–0-mål, när Brynäs tog fjärde raka vinsten via 4–2.

Och det är ingen tillfällighet att de tre passar så bra ihop. Redan innan de galna åren i J20-serien när Brynäs åkte runt och dominerade i rinkarna runt om i Sverige spelade de ihop.

– Jag hade dom redan i U16-laget och vet att de kan spela bra ihop. Och med de skador som skett ville jag testa att kombinera ihop dom igen, säger Tommy Jonsson.

En match mot Skellefteå hade de gjort tillsammans innan succén mot Växjö i torsdags. Och tränare Jonsson lär inte splittra trion än på ett tag. Mot jumbon Timrå i kväll ska de fortsätta poängproduktionen och förstärka Brynäs serieledning.

– Man kände direkt när vi fick spela ihop igen att kemin finns där, säger Calle Järnkrok och får medhåll av såväl Jakob Silfverberg som Sebastian Wännström.

– Absolut. Vi hittar varandra jättebra på isen. Verkligen kul att få spela ihop igen. Alla har bra ”skills” (skicklighet), men vi har olika saker vi ska göra på isen, menar Sebastian Wännström.

Han är annars en spelare som hamnat lite i skymundan bland alla unga spelare som tagit för sig under hösten. Järnkrok och Silfverberg är till exempel redan landslagsspelare.

Men trots att Wännström är lite anonym har Bomhusgrabben redan ett NHL-kontrakt påskrivet med St Louis Blues – och är utlånad till Brynäs den här säsongen.

– Alltså, jag spelar ju helst i en sådan här kedja där man får chans att spela offensivt och producera mål och poäng. Jag får ut mer av mitt spel då, men självklart tar jag en roll i fjärdefemman om jag tilldelas den också, säger Wännström.

Men under juniortiden var det stundtals han som stack ut lite extra. Säsongen 2009/10 vann Wännström alla tänkbara mål-, assist- och poängligor i de olika J20-serierna.

– Jo, men det var då det. Nu är nu, säger Sebastian moget men erkänner med ett flin att han gärna börjar producera lite i elitserien också.

– Visst är det så, säger Wännström som tack vare sin skicklighet på straffar den här hösten gjort sina första mål i elitserien.

Tränaren Tommy Jonsson tror att det kommer ännu mer från den heta kedjan.

– Dom är otroligt duktiga och Silfverberg är en sådan som kommit mer och mer efter sin axelskada.

Mer läsning

Annons