Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag insats av Valbo

Valbo är klart för allettan sedan länge.
Kan det vara förklaringen till lagets svaga insats mot Borlänge i går kväll? Förlust med 2–5 (1–0, 1–2, 0–3).
Att Borlänge däremot hade mycket att spela för syntes klart. Gästerna var hetare och hungrigare.

Annons

Gästande Borlänge är på febril poängjakt för att säkra topp-fyra, men det ursäktar inte Valbos bleka insats. Det som såg så bra ut i första perioden raserades totalt ju längre matchen led.

– Det fanns lite oro att motivationen skulle saknas, men vi har betonat vikten av att gå in i allettan med en positiv trend, sa Valbotränaren Daniel Kraft.

Detta var dock allt annat än grunden till en positiv trend. Undantag för en pigg första period, hemmalaget forcerade framåt och spelade en anfallsglad hockey där ledning 1–0 var i underkant. Gästernas målvakt fick jobba intensivt på Valbos fina lägen där det borde resulterat i mål.

I andra perioden knäckte Borlänge koden och utmanövrerade hemmalaget som nu hade svårt med uppspelen och att komma in i offensiv zon. Borlänge komprimerade Valbos tid och ytor.

– Tyvärr kanske vi kände oss nöjda efter första perioden. Vi var väl kanske inte så samkörda, forwards var hungriga och stack lite för tidigt, menade Kraft.

Samtidigt som backarnas uppspel var nonchalanta eller rentav dåliga och ofta gick till icing.

Formationen Johan Lindström, Liam Lindström och Kristoffer Jobs fick nu till skillnad från första perioden stora problem, trion fick ställa in sig på försvar och det gick som det gick med två baklängesmål, kvitterat till 1–1 och återigen kvittering till 2–2.

Det stora mörka molnet för kvällen var dock spelet i egen zon. De två sista avgörande baklängesmålen i sista perioden kan inte få vara möjligt. Borlänge vann både andra och tredje pucken framför Adam Naenfeldt i hemmakassen.

– Det var ett tecken på att Borlänge var aggressivare än oss. Vi spelade väldigt omständigt i egen zon, sa Kraft.

Minst sagt. Valbos aggressivitet syntes det några sekunder av och det var när man tog ut målvakten, 15.28, och spelade sex mot fem innan man drog på sig två onödiga utvisningar och matchen var därmed över.

Nya tag på fredag och hoppas då på att den positiva trenden kan ta sin början. Samtliga kan bättre än så här så därför var vi nära att avstå Valbos tre främsta men efter mycket möda hittade vi trion.

1–0 (5.45) Jacob Blomqvist (Emil Mårtensson)

14–7.

1–1 (1.58) Jens Nielsen (Magnus Kullerback), 2–1 (2.06) Alexander Olsson (Axel Dahlgren), 2–2 (9.51) Marcus Andersson (Anders Lövdahl)

19–9.

2–3 (3.02) Viktor Mårtensson (Johan Norberg), 2–4 (3.34) Magnus Kullerback (Anders Lövdahl), 2–5 (10.12) Magnus Kullerback (Stefan Sterner, Anders Lövdahl) spel fem mot fyra

9–20. Totalt: 42–36.

Valbo: 4x2 min. Borlänge: 4x2

Fredrik Candell, Gagnef

135

3: Axel Dahlgren, f

2: Alexander Olsson, f

1: Emil Mårtensson, f

Mer läsning

Annons