Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att stoppa Anger

Det är den här killen Brynäs helst ska få grepp om i eftermiddag.
Niklas Anger har stänkt in 22 mål hittills för Djurgården och avgjorde bland annat senaste mötet mellan lagen i Johanneshov.
– Men det här känns som en riktig nyckelmatch. Synd bara att Kristofer Ottosson inte kan spela och därmed spräcks vår kedja, säger Anger

Annons

Det är den enheten som Brynäs fruktat mest. Anger tillsammans med Ottosson och spelgeniet Fredrik Bremberg har varit en av elitseriens hetaste kedjor sedan de tussades ihop för ett tag sedan. En förstakedja som lett Djurgården i kampen om en slutspelsplats.

– Det är onekligen speciellt att lira med Bremberg för man vet inte alltid vad som händer. Men att ha med honom i anfallszonen är en dröm. Han ser i stort sett till att man får en målchans i varje byte.

Nu får tränarna se till att hitta en tredje länk i stället för Ottosson som gick sönder i torsdagsmatchen mot Färjestad.

– Det är lite tråkigt, för ”Otto” och jag har spelat ihop i nästan ett och halvt år och hittar varandra väldigt bra. Men vi får kasta in någon annan där mot Brynäs och det kommer säkert att bli bra det också, säger Anger.

Om Djurgården haft en halvrasslig säsong hittills har Anger personligen gått bättre. Målskyttet har lossnat och tillsammans med bland annat Daniel Widing i Brynäs ligger han delad fyra i hela elitseriens skytteliga på 22 fullträffar.

– Det har varit skönt att få utdelning men än är jag inte helt nöjd. Vi har fått kämpa hårt hela säsongen och nu är det bara slutspel som gäller.

Då är eftermiddagens möte en nyckelmatch. Djurgården har inte råd att förlora mot Brynäs som är tre poäng före inför de fyra avslutande omgångarna.

– Nä, det är vinst som gäller. Visst är det kanske mentalt jobbigt att hela tiden spela med kniven på strupen som vi gjort ett bra tag nu. Men samtidigt är det ganska roligt också. Varje match känns som en slutspelsfight. Vi får hoppas att nummer 17 stänker dit ett par den här gången också.

Anger tror på sig själv och det kan han göra. Förra matchen mot Brynäs avgjorde han med 2–1-målet i spel fem mot tre med bara minuter kvar av matchen på Hovet. Nu ser han fram emot att komma till Läkerol Arena.

– Det är ju fem år sedan jag spelade med Brynäs nu men det är alltid roligt att komma till stan. Kontakten med killarna i laget har väl avtagit men visst blir det lite snack ibland med några stycken. ”Gnäll-Ove” och jag brukar byta några ord i bland, skrattar Anger med en passning till Molin.

Djurgården har blandat och gett på slutet. Bland annat blev det förlust med 4–3 mot Färjestad i torsdags och den åttonde och sista slutspelsplatsen försvann till just Brynäs.

– Vi började uselt och låg under med 4–0 innan vi nästan kom ikapp i sista perioden. Vi har inte råd att börja så illa igen och jag tror första målet blir viktigt. Det brukar bli så i matcher som gäller väldigt mycket och inget lag vill förlora. Jag hoppas vi kan sätta en tidig balja och få press på Brynäs, avslutar Djurgårdsforwarden.

Mer läsning

Annons