Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg in i Brynäskassen: "Vet hur det är i Göteborg"

Det brukar bli hett om öronen för målvakterna i Scandinavium.

Och då menar vi inte bara att Frölunda är ett bra hemmalag som gärna går rakt på mål och skjuter massor – utan lika mycket för att värmen i hallen är något utöver det vanliga.

Då väljer Brynäs att låta Niklas Svedberg göra elitseriedebut för sitt nya lag i eftermiddag.

Annons

– Men jag har stått i Göteborg förr och vet hur det är. Visst är värmen extrem och det blir extra för målvakterna med massor av tung utrustning. Det gäller att dricka mycket och jag ser inga problem. Nu är jag bara jäkligt laddad, säger Niklas.

Han värvades från Modo i våras och är tillsammans med Björn Bjurling Brynäs något ifrågasatta målvaktsduo. De tre första elitserieomgångarna har 21-åringen med Sollentuna utanför Stockholm som moderklubb fått sitta på bänken som backup.

Nu är det dock dags att debutera.

– Det är klart jag har längtat efter det här ögonblicket. Björn har gjort det väldigt bra de här första matcherna och nu ska jag försöka att göra mitt bästa för att vi ska vinna.

Han fick reda på målvaktsskiftet i går och började ladda på en gång. Lite nervöst och pirrigt är det.

– Jo, men det ska det väl vara också. Det är klart att det är något extra att få debutera för Brynäs. Men samtidigt är det bara att förbereda sig som vanligt med att försöka sova ordentligt, äta bra och inte hetsa upp sig allt för mycket. Men riktigt spelsugen är jag.

För det var ju ett tag sedan han stod mellan stolparna i en match. Genrepet mot Leksand för tre veckor sedan var hans senaste framträdande – den gången rasade hela Brynäs ihop ordentligt och förlorade med 7–1. Något som självklart inte bara var Niklas fel men som inte heller var bra för självförtroendet.

– Men det är glömt. Nu ser jag bara framåt och det ska bli otroligt roligt att få spela mot Frölunda. Samtidigt som det är debut i Brynäströjan har jag ju ändå stått 35 elitseriematcher och vet vad det handlar om, säger Niklas.

Från Brynäsledningen motiverar man målvaktsbytet med att det är dags för Niklas att få chansen. Han har tränat på bra och naturligtvis har målvaktstränaren Pecka Alcén haft ett viktigt ord med i den laguttagningen.

– Det känns helt rätt att kasta in Svedberg i det här läget och vi litar helt och fullt på honom. Vi vill också ha igång båda målvakterna så här i inledningen av serien, motiverar Brynäs tränare Niklas Czarnecki som innan säsongen startade inte hade någon uttalad förstemålvakt.

Djurgården resonerade på ett liknande sätt inför matchen mot Brynäs när Mark Owuya ersatte Stefan Ridderwall just för att hålla båda målvakterna i spel.

Vi får väl hoppas att Svedberg har större lycka i eftermiddag än vad Owuya hade i torsdags ...

Mer läsning

Annons