Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennissiffror när Tierp hemmaslog Järfälla

Tierp fortsätter att visa härliga hockeytakter. Trots att hemmalaget hade bara 13 utespelare i mötet med Järfälla kunde Tierp vinna med klara 6-3.
– Jag är mycket nöjd vad våra grabbar presterade. Men spelet var inte bra i kväll. Nu räckte det ändå till en trepoängare och det är jag mycket nöjd med, sa Tierps chefstränare Torleif Lundsten direkt efter matchen.

Annons

Tierp vann första perioden med 3-1 och här var hemmalaget också effektiva. Backen Johan Agu satte två baljor, den första kom i power play efter 11,54.

Det var annars omskolade forwarden Freddie Andersson som visade vägen när han på bästa sätt förvaltade ett pass från Adam Mörk.

Gästernas mål i första perioden kom med knappa fem minuter kvar till pausvilan. Det var högerforwarden i första femman som satte pucken i nät bakom Richard Zeidlitz.

En klart godkänd period av hemmalaget, som med endast två hela femmor inte visade någon respekt för sina motståndare som körde med fyra fulla femmor.

Matchen avgjordes nog genom Tierps kanonöppning av mittenperioden. Först satte Tobias Berlin 4-1 framspelad av tvillingbroder Tomas. Det hade då bara gått 22 sekunder av perioden.

Kvällens fräckis svarade Tomas Berlin för bara dryga två minuter senare. Tomas tog helt enkelt pucken av en Järfällaback. Sedan grundlurade han också Robert Pettersson i gästernas kasse och nu ledde hemmagrabbarna med 5-1.

Robert Pettersson fann för gott att lämna över till Linus Hildeby.

Fram hit var Tierp mycket effektiva. Men i andra halvan av mittenperioden var det Järfälla som kunde ta över taktpinnen.

– Nu är det så att våra grabbar är mycket slitna efter flera matcher med mycket tunn trupp, sa Torleif Lundsten som förklaring till att gästerna kunde ta över.

Nu behövde ändå Järfälla ett power play i läge fem mot tre för att överlista Richard Zeidlitz i hemmaburen.

Målet kom med knappa fem minuter till pausvilan. Med mindre än minuten kvar av perioden så kom ytterligare en reducering av gästerna. Stefan Granström ändrade siffrorna till 5-3.

Nu var frågan skulle Tierp orka stå emot under slutperioden?

Jo, men visst. Redan efter 1,36 av slutperioden så fick vi se ett nytt samarbete mellan tvilingarna Berlin.

Tobias fixade slutsiffrorna 6-3 efter ett fint förarbete av broder Tomas.

– Ja, sedan stängde vi skickligt matchen, sa Lundsten, som än en gång kunde ge ett stort beröm till sina tappra iskrigare.

Vi har nu sett att målvakten Richard Zeidlitz har med besked tagit på sig den rätta "kostymen" för hockeyettan.

 

Målen. Tierp: Tobias Berlin 2, Johan Agu 2, Freddie Andersson, Tomas Berlin. Järfälla: Henrik Pettersson, Daniel Sahlman, Stefan Granström.

Skott: 33-41

Utvisningar: Tierp 3x2 min. Järfälla 3x2 min.

Johan Agu b

Peter Andersson b

Adam Mörk f

 

Mer läsning

Annons