Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare Ams-chef föreslås bli Brynäs nye ordförande

I dag släppte Brynäs valberedning vilka man tänker föreslå ska ingå i den nya styrelsen. Bo Bylund, tidigare chef på Ams, föreslogs som ny ordförande.

Annons

Nuvarande ordförande Christer Sundin föreslås att fortsätta i styrelsen som ledamot. Som nya i styrelsen föreslås även Christer Johansson, chef för Maxi Ica i Gävle, Lennart Carlsson, chef för Valbo köpcentrum och Jan-Erik Silfverberg, tidigare Brynässpelare.

Här är en kort presentation av den nya styrelsen,

Bo Bylund,  62, är uppvuxen i Gävle. Hans kusin, Lasse Bylund, var lagkapten i Brynäs IF:s framgångsrika lag under ungdomsåren och Bo som hade ett stort hockeyintresse var en ivrig supporter på både hemma- och bortamatcher.
Efter juristexamen så har han verkat som praktiserande jurist och bland annat. skrivit en del böcker om arbetsrätt. Han har lång erfarenhet av folkrörelser, eftersom han arbetat många år inom fackförbundet Metall, och dessutom stor erfarenhet av styrelseuppdrag av olika slag.
Efter en tid som statssekreterare så har han arbetat som generaldirektör på arbetsmiljöverket, Banverket och nu senast på Arbetsförmedlingen. 

Christer Johansson, 55, är född och uppvuxen i Timrå. Han har ett stort idrottsintresse och har själv sysslat med idrott hela livet. I sin ungdom var det hockey och fotboll som gällde men numer spelar han gärna golf. Han har varit ungdomsledare inom basket, fotboll och hockey och där bl.a. coachat hans dotter som nu är framgångsrik golfspelare. Han arbetar som ICA-handlare och är chef och ägare till ICA Maxi i Hemlingby. Sedan han flyttade till Gävle -99 så har han följt Brynäs IF både som supporter och sponsor.

Lennart Carlsson, 63, verkar idag som VD för Fastighets AB Valbo köpcentrum där han ansvarar för köpcentrats förvaltning och utveckling. Han har lång erfarenhet inom detaljhandeln och han har arbetat i ledande befattningar bl.a. som varuhuschef på flera platser i Sverige.
Reklam, marknadsföring och servicefrågor ligger Lennart varmt om hjärtat och han har medverkat i många utvecklingsprojekt inom Kooperativa Förbundet. 

Jan-Erik Silfverberg, 55, spelade back i Brynäs mellan åren 71-82 och var dessutom lagkapten under fem säsonger. Under hans aktiva karriär så bärgade han fyra SM-Guld.
Han arbetar för närvarande som företagsledare på Beijer Byggmaterial i Gävle. Tidigare har han verkat i ledande ställning som byggentreprenör i olika byggföretag och som fastighetschef inom Ericsson.

Brynäs har årsmöte på måndag 16 juni.

Mer läsning

Annons