Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp har 16 spelare kontrakterade

Tierp Hockey, som lirar i hockeyettan, börjar få stil på sin trupp inför nästa säsong.

Annons

Sporten har tidigare berättat om nye tränare Torleif Lundsten, som närmast kommer från tränarjobb i Norska elitserien och den Norska Hockeyettan. Nu kan man också presentera ytterligare ett nyförvärv som förra säsongen lirade i Norge.
– Nu har vi 16 spelare kontrakterade inför nästa säsong. Det ser också för övrigt himla lovande ut, säger Lars Åke Lundin, ny i rollen som medieansvarig i sportkommittÈn.
Tidigare har ju Tierp Hockey värvat två mycket lovande juniorer. Det är målvakten Peter Skogård som förra säsongen lirade för Luleå och som i första hand vaktade kassen för klubbens juniorlag i superelit. Från Eskilstunalaget Linden har Tierp förstärkt med målfarlige forwarden Johan Sjöberg.
– Nu har vi också klart med 20-årige backen Tobias Lundsten som förra säsongen spelade i Norska hockeytvåan. Vi räknar med att han också blir en klar förstärkning, säger Lundin.

 

Ytterligare fem spelare har nu klara kontrakt med Tierp Hockey för nästa säsong. Det är Per Andersson, Adam Mörk, Johan Wallin, Freddie Andersson och Peter Andersson. Men än återstår en del arbete med att få truppen klar till nästa säsong.
– Ja, vi ska ju ha en trupp om 22 spelare till nästa säsong. Vi jobbar nu på att få flera spelare till oss. Det handlar om spelare som är etablerade i hockeyettan. säger Lundin.
Nye tränaren är också optimist inför den kommande säsongen i den nya klubben.
– Det hela har utvecklats i positiv riktning och det har gått mycket snabbt. Det ser också mycket stabilt ut i hela föreningen inför den kommande säsongen, säger Torleif Lundsten.
– Vi har också så här långt fått de spelare vi vill ha i truppen. Nu har vi har vi haft telefonkontakt med ytterligare spelare som jag hoppas få klart med ganska snart. De nya spelarna är också billiga spelare och vi kommer nog att ha en av de billigaste trupperna i hockeyettan. Så här lång ser det mycket bra ut, säger Lundsten på telefon från Texas.

Mer läsning

Annons