Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey får spela i tvåan nästa säsong 

Efter många säsonger i hockeyettan tvingas nu Tierp Hockey att kliva ner i hockeytvåan. Trots att grabbarna gjorde en riktig kämpainsats mot Tumba hemma i Vegahallen, blev det en knapp förlust och med en fjärdeplats i tabellen går det inte att få ett nytt kontrakt i hockeyettan.
– Men grabbarna som nu spelat i kvalserien ska ha en mycket stor eloge. De har kämpat mycket, mycket bra, berömde chefstränare Fredrik Lerviken efter söndagsmatchen.

Annons

För att ha en chans att rädda nytt kontrakt så hade det krävts en seger mot Tumba. Nu hade Tierp matchen oavgjord fram till början av sista perioden. a, Tierp gick i riktigt tufft i den här matchen och vann första perioden. Johan Wiktorsson satte 1–0 innan fem minuter var spelade. För passet svarade Pertan Andersson. Nu kom dock Tumba tillbaka och hann med att både kvittera och ta ledning med 2–1 efter 13,29 i mittenperioden. Men Tierp gav sig inte och med bara dryga tre minuter kvar av perioden såg Carl Eriksson till att sätta kvitteringspucken i Tumbamålet.

– Riktigt oturligt för oss var deras 3–2 mål. Pucken tog styrning på en av våra spelare och ställde vår målvakt Julius Toivola, sa Lerviken.

I matchslutet ville hemmalaget ta chansen att kvittera och plockade ut målvakten. Men tyvärr för hemmagrabbarna så kunde här Tumba sätta sin fjärde puck i tom bur.

– Vi får börja om i tvåan till hösten. Det blir ju många roliga derbyn. Jag hoppas också att alla grabbar stannar kvar så vi kan snabbt gå upp i ettan igen. Jag vill att vi gör en rejäl satsning till nästa säsong.

– Jag vill också ge våra grabbar ett extra beröm. Dom har faktiskt spelat den här säsongen helt utan ersättning och heller inte tagit ut någon reseersättning. Det är ju helt fantastiskt vad dom ställt upp för Tierp Hockey, säger Lerviken.  

Mer läsning

Annons