Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey kunde bara stoppa raset

Tierp hade en tung fredagkväll hemma i Vegahallen.
Det blev förlust med klara 3–8 mot Arboga.
– Vi når inte upp till våra motståndares nivå i dag, konstaterade tränaren Torleif Lundsten.

Annons

När Lundsten tog timeout halvvägs in i den sista perioden var alla poängförhoppningar redan borta. Det handlade i stället om att få stopp på raset. På 4,40 hade 1–4 blivit 1–8 och Tierpsspelarna hängde med huvudena.

30 sekunders snack i båset gav dock effekt. Siffrorna kunde snyggas till – men räddade långt ifrån helheten.

Det här var en kväll där Tierpsspelarna hade det tungt – framför allt i egen zon. Skottstatistiken var jämn – men det var skillnad på skott och skott. Arbogas lägen var ofta både öppnare och vassare och Tierpsmålvakten Rickard Zeidlitz blev alldeles för många gånger lämnad övergiven med en fri motståndare.

– Det här är ingentng jag känner igen från tidigare matcher, sa Tierpstränaren när spelet i egen zon kom på tal efter matchen.

Spelskickliga offensiva spelare som Kim Sunna och Alexander Semjonovs skapade tyngd i anfallszon – och svårigheter för Tierpsspelarna.

– Det här är det bästa lag vi mött. Jag är förvånad att de inte ligger högre upp i tabellen. Vi får stryk av ett bättre lag, sa Lundsten.

1–3-målet i början av den andra perioden blev jobbigt för Tierp som legat på i anfallszon. En snabb spelvändning senare var det bortaklacken som jublade i Vegahallen.

Ställningen var 1–4 inför sista perioden och Tierpstränaren försökte kasta om i laget. Det lyckades inte – och Tierp får ladda om batterierna till i morgon.

Jacob Alner, Tomas Berlin, Tobias Berlin.

7x2 + ett matchstraff.

7x2, 1x10.

31–32 (11–11, 11–12, 9–9)

Tobias Berlin, f

Peter Andersson, b

Johan Agu, b

Mer läsning

Annons