Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey och Almtuna i långsiktigt samarbete

– Vi har inlett ett långsiktigt samarbete med allsvenska Almtuna.
Tierps chefstränare Torleif Lundsten kunde på tisdagen lämna det mycket positiva beskedet.
– Jag ser det här samarbetet som mycket lyckosamt, inte minst för Tierp Hockey. Ett samarbete som klubben längtat efter. Almtuna har ju också sökt en samarbetspartner, säger Lundsten

Annons

Redan tidigare har klubbarna haft ett visst samarbete när det gäller spelare.

– Ja, Almtuna har ju också fått flera spelare via Tierp. Senast är det ju tvillingbröderna Berlin, Tomas och Tobias, som Tierp Hockey levererat till Almtuna. Tidigare har ju en spelare som Joachim Gellerstedt hämtats från Tierp, säger Lundsten.

Nu är det alltså, enligt Torleif Lundsten, klart med ett långsiktigt samarbetsavtal.

– Spelare som Almtuna är intresserade av ska då kunna få chansen att spela allsvensk ishockey, säger Lundsten.

Bland de yngsta lirarna så har nu också Johan Tilefors 15, bestämt sig för att prova lyckan i Almtuna. Han börjar också på hockeygymnasiet i Uppsala till hösten. Almtuna får från Tierp målvakten Viktor Schumertel.

Men det är naturligtvis också meningen att det här sammarbetet ska gynna båda klubbarna.

– Ja, det ska fungera så, att om exempelvis Almtuna vill ha en back från oss, så ska vi också kunna få en back tillbaka, säger Lundsten.

– Det är ju så att Almtuna har en lite för stor trupp och nu ska de spelare som inte platsar i deras A-trupp kunna spela för oss och utvecklas vidare, säger Torleif.

Även på tränarsidan ska ett samarbete ske.

– Ja, jag och Daniel (Stööp) ska besöka Almtunas träningar och ta del av deras träningsupplägg, säger Lundsten.

– Bakom det här samarbetsavtalet ligger också, att Almtuna säger sig blivit imponerade av hur vi jobbar i Tierp Hockey.

När det gäller organisationen inom Tierp Hockey så finns också en nyhet. Det är att andretränaren Daniel Stööp nu också ska ingå i sportgruppen, för att på så sätt få bästa möjliga kontakt mellan klubbledningen och spelartruppen.

När det gäller spelartruppen så har enligt Lundsten Tierp Hockey nu klart med hela truppen från förra säsongen. Ett namn återstår dock att förhandla med och det är backen Johan Agu.

– Därtill har vi flera spelare av bra Div I klass på gång, säger Torleif Lundsten, som naturligtvis ser med stor tillförsikt fram emot den kommande säsongen i hockeyettan.

Som ett led i samarbetet mellan Tierp Hockey och Almtuna så kommer

den första matchen den kommande säsongen i Vegahallen att spelas mellan Tierp och Almtuna den 14 augusti.

– Vi har en bra dialog med Tierp och jag ser det här samarbetet som mycket intressant och positivt, säger Martin Öhrstedt sportchef för Almtuna.

– Naturligtvis kan det här samarbetet och var en väg för som ger spelare i Tierp möjligheten att få spela allsvenskt. Därtill finns ju möjligeten för spelare som inte platsar i vår A-trupp att spela för Tierp i hockeyettan, påpekar Öhrstedt

Mer läsning

Annons