Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp vann stort på bortaplan

Bålsta, som kämpar för en plats i allettan, fick rejält stryk av Tierp på hemmarinken. På onsdagskvällen var Tierp det bästa laget under andra halvan av matchen och vann med 6-3.

Annons

– Efter en mycket svag första period tog vi sedan över i mitten på andra perioden och vann helt rättvist, sa Tierps chefstränare Torleif Lundsten direkt efter matchen.

Det här var också den sjunde matchen i rad som Tierp inte tagit stryk under ordinarie matchtid.

För första matchen på länge kunde också Tierp ställa upp med tre hela femmor. Men upptakten var allt annat än bra.

– Nej, i första perioden var vi riktigt dåliga och jag måste i periodpausen ta ett allvarligt snack med grabbarna. Sedan blev det bättre takter, sa Lundsten.

Ja, att inte den inledande perioden var mycket att skriva hem om vittnar skottstatistiken. Bålsta vann skotten med hela 21–5. Men ändå starkt av Tierp att klara sig undan med 1–1.

– Andra perioden var lite Hawaiihockey från båda lagen. Men från mitten av perioden och matchen ut, så spelade vi allt bättre hockey och då hade Bålsta inte en chans att hänga med, sa Lundsten.

Ja, innan fem minuter var spelade av mittenperioden, så hade både Johan Agu och Per Andersson satt varsin balja. Hemmalaget reducerade innan mitten av perioden. Men några minuter senare ökade Tobias Berlin på till 2-4.

I slutet av perioden drog Tierp på sig en utvisning och för andra gången kunde Bålsta utnyttja det numerära över- taget och sätta 3–4 innan paussignalen.

Knappa sex minuter in i slutperioden ordnade Tobias Berlin till siffrorna 3–5 och nu blev det för motigt för hemmalaget.

Med tre och en halv minut kvar av matchen plockades Alexander Hamberg ur hemmaburen. Men det gav inget för Bålsta. Däremot kunde Simon Östlund spika slutresultatet 3–6 i tom bur.

Fredrik Eklund, Robin Granstad, Oskar Kjellberg. Tierp: Tobias Berlin 2, Johan Agu, Simon Östlund, Peter Andersson, Per Andersson.

45 -30

6x2 min. Tierp: 10x2 min.

3: Tomas Berlin, f

2: Tobias Berlin, f

1: Per Andersson, b

Mer läsning

Annons