Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp vill revanschera sig

Tierp Hockey gjorde en överraskande blek insats senast mot Valbo hemma i Vagahallen. Nu torde väl Tierpslirarna ha i sinnet att revanschera sig. Den chansen kommer redan i kväll, när Tierp i sjätte omgången möter nykomlingarna Bålsta, som också är seriens överraskning så här långt.

Annons

– Det ska bli både spännande och kul att ta reda på varför Bålsta gått så bra, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten, som naturligtvis ser fram emot att hans mannar har en betydligt bättre inställning till den här matchen, jämfört med vad han motvilligt fick se i mötet med Valbo.

– Ja, har grabbarna det minsta självkritik, så kan det aldrig bli sämre än senast. Det ska naturligtvis bli mycket bättre än mot Valbo, säger Lundsten.

– Vi har naturligtvis snackat igenom det som hände mot Valbo. Nu åker vi ner till Bålsta och ska visa att det är tufft att möta Tierp och att det som hände mot Valbo var en tillfällighet, säger Lundsten.

Ja, och det märkliga med Valbomatchen var, att hela laget föll ur ramen. Vi såg ju helt andra och tuffare takter i de tidigare hemmamatcherna mot Enköping och Järfälla.

Tyvärr dras ju också Tierp med skadeproblem.

– Ja, Simon Östlund blir borta ett tag och sedan har vi frågetecken för Marcus Skoglund, Johan Sjöberg och Freddi Andersson som fick ett finger avslaget i matchen mot Valbo, säger Lundsten.

Förra veckan lämnade Mathias Nylund Tierpstruppen för studier i Västerås. Nu har också Johan Yng som kom från Brynäs lämnat Tierp Hockey. Enligt vad han uppgett, så tycker han att hockeyettan är för hög klass för honom!

Nykomlingarna Bålsta har verkligen överraskat så här långt i serien. Laget har vunnit över både Borlänge, Hedemora och Arboga.

– Ja, visst har det gått bra. Vi är också hemmastarka och har fint stöd av en hemmapublik som brukar vara runt 300 åskådare, säger Thomas Karlsson, sportansvarig i Bålsta HC.

– Självfallet ska vi försöka vinna ännu en hemmamatch, säger Thomas Karlsson.

Ja, en intressant match där Tierp vill revanschera sig och Bålsta vill visa hemmapubliken att takterna i hemmahallen sitter i.

Mer läsning

Annons