Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till slut kom Brynäs i väg

Ett trasigt flyplan i Bromma var nära att stoppa Brynäs match mot Luleå i går.
Efter fem timmars väntan kom laget äntligen i väg till matchen som blev försenad med flera timmar.
– Vi ville helst skjuta upp matchen, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Strax före klockan elva i går förmiddag lämnade Brynäs Läkerol Arena för en tio minuters kort busstur till Rörbergs flygplats utanför Valbo. Men där och då var det slut på en normal matchdag – i stället började Brynäs galna lördag.
– Jag skulle inte åka med upp till Luleå och hade sett fram emot en lugn och skön dag här hemma, berättar Brynäs sportchef Micke Sundlöv.
Men i stället för att titta på sonens innebandymatch och lite senare kolla in Brynäs match i tevesoffan ringde Sundlövs mobil klockan 11.13 – och kaoset hade börjat.
– Det var Janne Larsson som ringde från Rörberg och berättade att det inte fanns något flygplan där. Då förstod jag att det skulle bli en jobbig och lång dag, säger Micke Sundlöv.
Brynäs chartrade plan kunde på grund av ett tekniskt fel inte lyfta från Bromma och spelarnas långa väntan började. Först försökte flygtekniker i Stockholm att laga planet, men det gick inte. Därför fick ett nytt flygplan från Växjö beställas.
– Ja, och det planet skulle hämta flygvärdinnan i Bromma och alltså mellanlanda där innan det kunde landa på Rörberg och hämta upp spelarna, säger Micke Sundlöv.
– För det första så tycker jag att det känns otroligt märkligt att vi inte fick veta något om att planet var trasigt förrän vi var på Rörberg och sedan blev ju uppladdningen väldigt konstig.
Det bästa enligt Sundlöv hade varit att skjuta upp matchen. Men efter flera samtal med både Luleå och Hockeyförbundet bestämdes det slut att matchen ändå skulle spelas.
– Luleå har ett stort upptagningsområde och har många långväga gäster som bor på hotell och sånt, så det var bara att åka och spela.
– Men jag fick "Osten" Bergström (Luleås sportchef) att ge oss tid till 19.30 innan nedsläpp, men särskilt mycket tid att förbereda oss fick vi ju inte, säger Micke Sundlöv.
Och till slut anlände ett flygplan till Rörberg och vid halv fem i går eftermiddag lyfte Brynäs mot Luleå. Matchen kom sedan igång vid kvart i åtta.
– Det är ju inte optimalt det här. Men spelarna har väldigt professionella och laddat bra under hela dagen. En del har varit kvar i Läkerol Arena medan andra har åkt hem emellan.

Mer läsning

Annons