Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, här är ju Brynäs bäst i Sverige – vann oldboys-SM

Brynäs är svenska mästare - igen!
Brynäs vann oldtimers–SM i Örebro under helgen efter att ha vunnit samtliga matcher och klara 29–4 i målskillnad.
Med åldermannen Kjell ”Kulan” Jonsson, 67 år, och förstärk med Tommy Sjödin som backklippor slog man Timrå i finalen med 4–0.

Annons

Brynäs förutsättningar inför oldtimers-SM har inte varit de bästa. Skador och sjukdomar har varit många, men till slut fick man ihop fyra backar och nio forwards. När det blev ytterligare skador under turneringen satte sig Tommy Sjödin i bilen hemma i Gävle för att ansluta till semifinalen.

Det blev ett lyckat inhopp för ”Sjödda”. Tre målassist och en seger över Örebro med 5–1 och därmed var finalplatsen säkrad.

Tidigare hade man slagit AIK i kvarten med 5–0, men fått Jonas Löfström skadad och mot Örebro i gruppspelet fick Micke Wahlberg en smäll över axeln och turneringsläkaren som undersökte Micke avrådde till fortsatt spel.

Det var ett stukat Brynäs, men trots det var det spelglada laget starkt och betydligt bättre än sina motståndare, vilket också resultaten visar.

Timrå slogs tillbaka med 4–0 i finalen. Sista målet gjorde av Sjödin i tom kasse.

Guld igen till Brynäs oldtimers. Klubbens fjärde SM-guld sedan starten 1976 varav två raka de senaste två säsongerna. Med Gert Samuelsson och Janne Runald i ledningen har Brynäs en framträdande roll i svensk veteranhockey.

Dagens mästarlag innehåller många nya ansikten som Pär Djoos, Tommy Sjödin och Mats Jonsson. En som däremot har varit med sedan starten är slitstarke 67–åringen Kjell ”Kulan” Jonsson, elva säsonger, 284 matcher och sju SM-guld med Brynäs elitlag, nu veteranmästare på nytt.

– Jag är otroligt imponerad av den insats som gubbarna gjorde, sex raka segrar är ett mycket bra facit, det är imponerande, säger lagledare Janne Runald.

I Brynäs trupp under SM-helgen saknades Anders ”Masken” Carlsson, Tommy Melkersson och Kenneth Andersson, tre spelare som normalt är med i laget men som nu tvingades lämna återbud.

Mer läsning

Annons