Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen, Valbo – utklassade Bålsta

Valbo fortfarande i topp.
I går kväll körde Valbo över Bålsta med 8–1 (3–0, 3–0, 2–1) i hemmahallen. Hemmalaget punkterade matchen redan i inledningen på andra perioden då man gjorde 4–0.
– Det var tryggt trots att vi inte gjorde någon toppmatch, sa Valbos Mattias Olsson.

Annons

Innan denna omgång var Bålsta tabelltrea och det lag som släppt in minst mål, 12 mål på sex omgångar. Det syntes inte nu. Inte förringa Valbo insats, man gjorde en bra match men inget därmer.

Gästerna bjöd inte till och blev en klar besvikelse. Valbo åkte ifrån dem, körde över dem, spelade ut dem helt enkelt. Hemmalaget hade bra fart under skridskorna och gästerna hängde inte med och drog därmed på sig utvisningar. 1-0 efter 6.39 och 2-0 efter 13.08, båda i power play, 2-0 var dessutom en riktig bjudning av gästernas målvakt.

Valbo spelade offensivt mycket bra, högt tempo och bra passningsspel.

– Jag är nöjd med offensiven, tre poäng och vi öste in mål, kul också att flera får göra mål, idag var det sex målskyttar, sa Mattias Olsson.

4-0 efter fyra minuter in i andra perioden och matchen kändes avgjord, även det i power play. Bålsta skapade mer och mer ju längre matchen led. Valbos spel i egen zon samt spelet utan puck var inte till belåtenhet. Man tappade i positionerna och slarvade för mycket, en tendens vi sett förr.

– Där gör vi inte alls någon bra match, kommenterade Olsson.

Patrik Eriksson i Valbos mål storspelade och höll siffrorna nere, med både tur och skicklighet var det han som gång på gång utmanövrerade gästerna. Tråkigt för Patrik att inte få hålla nollan en match som denna, det hade varit en bonus.

Ni som undrar vart Kristoffer Jobs tagit vägen så är han skadad men kan dra på sig Valbotröjan på söndag.

– Det blir bra med lite ny energi, sa Olsson.

Det kan behövas då Mattias Larsson fick kliva av och åka till sjukhuset efter att ha fått en smäll på okbenet. Även Fredrik Apel klev av då han på nytt fick problem med ljumskarna.

Det spekulerades hej vilt på läktaren ”haha tänk om Valbo går upp i allsvenskan”, det var att gå flera händelser i förväg men man kan inte komma ifrån att Valbo fått en smakstart på säsongen. Sex segrar av sju möjliga, 42 gjorda mål och serieetta.

Hockeyfesten har spridit sig även ut till Valbo.

Mer läsning

Annons