Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppklubbar jagar Widing

Brynäs drömmer om Daniel Widing.

Men forwardsstjärnan ser ut att bli kvar utomlands – en schweizisk toppklubb vill värva honom.

– Det känns som att det går framåt, säger Widing.

Annons

Just nu tränar Daniel Widing med Valbos B-juniorer för att komma så väl förberedd som möjligt till sin nya klubbadress. Brynäs hoppas – men Widing själv spelar gärna kvar i Schweiz – och har nu dragit till sig intresse därifrån.

En schweizisk toppklubb – som Sporten erfar är antingen Lugano eller Genevé – vill värva forwardsstjärnan.

Enligt en källa är dessa två klubbar de enda i den schweiziska ligan som har platser på forwardssidan kvar att fylla.

– Både Lugano och Genevé inväntar nyförvärv från NHL. Genevé försöker att locka till sig Petr Sykora och då kan du tänka dig i vilken klass spelaren de söker ska vara. Båda klubbarna är i behov av klasspelare, säger Sportens källa.

Widing själv vill inte avslöja vilken klubb det handlar om.

– Men det är ett bra lag. De har visat intresse och försöker att värva mig. Det känns som att det går framåt. Sedan är det bara att vänta och se, säger Widing, som ännu inte utesluter Brynäs.

För det finns vissa komplikationer.

Han står fortfarande under kontrakt med Davos och klubben släpper ogärna honom till en konkurrent.

– Jag vet inte riktigt hur snacket går mellan klubbarna. Det är det som de försöker lösa. Ena klubben vill nog ha mig lite billigare och då har de svårt att komma överrens med Davos.

Det var i slutet av juni som Widing bekräftade att han och Davos går skilda vägar trots att det återstår en säsong på tvåårskontraktet. Han gjorde 21 mål och 17 assist på 51 matcher i den schweiziska ligan i fjol och hade trots det inget förtroende för klubbens ledning och tränaren Arno Del Curto.

– Men jag trivs väldigt bra i Schweiz i allmänhet. De spelar en snabb hockey som passar mig. Så det bästa vore om det kunde lösa sig med klubben där, säger Widing.

Mer läsning

Annons