Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Brynässpelare i Boorks VM-trupp

/

Tre Brynässpelare ska försöka ta medalj i dam-VM i Malmö.
En av dem är Sara Grahn – som har blivit utsedd till riksseriens bästa målvakt.
– Jättestort, och väldigt roligt, säger hon.

Annons

Det tog stopp för Brynäs i slutspelet mot Leksand i kvartsfinal. Men för tre av spelarna fortsätter säsongen när ishockey-VM avgörs på hemmaplan i månadsskiftet mars-april.

Det är backen Lina Bäcklin, forwarden Anna Borgqvist och målvakten Sara Grahn som blivit uttagna av förbundskapten Leif Boork till mästerskapet.

Sara Grahn åker till turneringen stärkt av två utmärkelser. Först och främst är hon utsedd till riksseriens bästa målvakt.

– Det är ett kvitto på att man gjort en bra säsong. Det brukar alltid gå till en målvakt som spelat final. Jag har fått väldigt många skott på mig, och räddat vårt lag ganska mycket under säsongen.

I serien vaktade hon kassen i 23 matcher, svarade för 711 räddningar med en procent på 92,82.

Hon är även utsedd av Brynäs till lagets mest värdefulla spelare.

– Ett litet pris som vi har själva. Det känns jätteroligt.

Leif Boork har tagit ut hela fyra målvakter i VM-truppen. Förutom Sara är Valentina Lizana Wallner, Djurgården, Minatsu Murase, AIK och Kim Martín Hasson, Linköping, uttagna.

Största konkurrenten till platsen som förstamålvakt är nog Kim Martín Hasson. Hon blev utsedd till slutspelets MVP när hennes Linköping bärgade guldet. Men målvaktsstjärnan har dragits med en höftskada.

– Vi väljer att gå in med fyra målvakter därför att vi tror att Kim Martín kommer att vara redo. Sedan tar vi det dag för dag, sade Boork när han presenterade truppen på en presskonferens.

Trots den hårda konkurrensen är Sara Grahn hoppfull om speltid.

– Jag har haft en jättebra säsong i landslaget också. Jag har bra chanser till speltid, men det gäller att prestera på landslagslägret. Jag ska träna stenhårt och fortsätta vara bra.

Sara Grahn, Lina Bäcklin och Anna Borgqvist åker till Trelleborg på lördag för läger i en vecka och genrepar sedan mot Finland onsdagen den 25 mars.

Tre dagar senare spelar landslaget VM-premiär mot Japan onsdag den 28 mars.

– Det ska bli jättestort att få spela ett VM på hemmaplan.

Mer läsning

Annons