Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre gjorde mål i Brynäspremiären – och en täppte igen

När de ordinarie målvakterna dras med skadeproblem spelar Brynäs in junioren som kan bli räddaren i nöden.

Alexander Sahlin fick chansen i säsongspremiären – och slog en gammal Stanley Cup-vinnare i sin första A-lagsmatch.

– Han var min idol när jag var yngre, sa 18-åringen efter 4–1-segern mot Lugano.

Annons

Alexander Sahlin, som bara spelade ett tiotal J20-matcher förra säsongen och under onsdagen fick veta att han skulle få stå i premiären, gjorde precis vad som behövdes i debuten – och framåt hjälpte juniorkompisarna Simon Löf, Jakob Silfverberg och framför allt Anton Rödin till att göra första matchen till ett fint minne genom att sätta varsitt mål.

Rödin, som inte heller han gjort någon A-lagsmatch tidigare, överglänste stjärnvärvningarna Kahnberg och Somervuori.

Och Sahlin, han överglänste David Aebischer – en 31-åring med åtta NHL-säsonger bakom sig och mästare med Colorado 2001.

– En riktigt skön debut och extra kul att få vinna när man möter en sån målvakt. Jag hade faktiskt honom som idol när jag var yngre, det är en sån man sett upp till, sa Alexander efteråt.

Tränaren Niklas Czarnecki hade nästan lika dålig koll på sin färske målvakt som vi, och var imponerad.

– Han är en ny bekantskap för mig och det är skönt att ha fått se honom i matchsituation. Han borde ju varit nervös, men om han var det så var det då inget som syntes, sa Czarnecki.

– Jodå, det är klart jag var lite nervös. Men dom bombade mig inte direkt från början, jag fick lugnt spela mig in i matchen och det kändes bättre och bättre, sa Sahlin själv.

Brynäs har Eddie Läck på skadelistan i minst en månad till och väljer medvetet att ta det lugnt med Jacob Markström, som vill bli helt frisk efter sin knäoperation innan han kliver in igen.

– Jag hade kunnat spela i dag, men det är onödigt att ta några risker, sa Markström i går och lovade sedan att han snart är tillbaka.

– Men det känns tryggt att veta vad Alexander kan i det läge vi befinner oss, menar Niklas Czarnecki.

Det enda juniormålvakten själv var missnöjd med i går var målet han släppte in.

– En halvdålig retur av mig. Men det är sånt som händer.

Lugano tilläts reducera med bara 53 sekunder kvar av andra perioden, men drog tidigt i sista på sig två utvisningar på samma gång och då klev Rödin och Silfverberg direkt fram och avgjorde med 3–1 och 4–1.

De killarna vet tränarna redan var dom har.

– Försvarsmässigt bygger vi vidare på det grundspel vi hade redan i fjol och där vet vi att vi ligger långt framme. Men att vi skulle vara så kreativa i vårt offensiva spel så tidigt på säsongen hade man kanske inte väntat sig, sa Niklas Czarnecki och hyllade de nya ungdomarna:

– En sån som Rödin har en enorm energi. Det är ju nåt vi hoppas, att dom ska vara så här bra.

Mer läsning

Annons