Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor-hyllningen av förre Brynässpelaren: "Han är en världsback"

/
  • Mattias Ekholm, Nashville, ansluter till Tre Kronor och hyllas av landslagskamraten Adam Larsson:
  • Mattias Ekholm, Nashville, ansluter till Tre Kronor och hyllas av landslagskamraten Adam Larsson:

Förre Brynässpelaren Mattias Ekholm ansluter till Tre Kronor lagom till Sveriges VM-match mot Ryssland. Och han välkomnas med öppna armar, inte minst av Adam Larsson, som hyllar Ekholm som en av de bästa.

Annons

Han har en finfin NHL-säsong bakom sig med sitt Nashville och som Sporten rapporterade i går är han nu, när Stanley cup är över för Nashville för den här gången, redo att ansluta till Tre Kronor i VM.

Ekholms genombrott kom när Nashville släppte Seth Jones till Columbus och Ryan Johansen kom in.

– Det blev en stor bidragande orsak. Jag fick en större roll och har fått spela i alla situationer. Jag har fått mer utrymme offensivt än vad som var fallet tidigare, säger Mattias Ekholm till hockeysverige.se.

Tidigare Skellefteåbacken och numera New Jersey Devils-spelaren Adam Larsson tar emot Ekholm med öppna armar. Han är mycket imponerad över Ekholms framsteg i NHL, där han gjorde 35 poäng i grundserien och sju till i de 14 slutspelsmatcherna.

– Han är en världsback, det har vi ju sett under säsongen. Det är ett bra tillskott för oss och något vi behöver, säger Adam Larsson till hockeysverige.se.

På tisdagskvällen väntar den kanske tuffaste matchen hittills mot Ryssland. Aleksandr Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov, stjärnor i Washington Capitals, har anslutit och det kommer att ge Ryssland en spets som kan bli en utmaning för Sveriges backar.

– Starten kommer bli viktig, att få publiken ur matchen och inte låta dem få något tidigt mål, för då är publiken ännu mera med, säger Mattias Ekholm och fortsätter:

– Det är som att möta vilka spelare som helst. Man får inte tänka på att det är världsstjärnor, utan ta ned dem på jorden i sin egen skalle. Spela hårt, spela tufft och krympa ytor och inte ge dem för mycket skottchanser. Inte försöka ge dem för mycket.

Sändningen inför Sverige - Ryssland startar i TV4 klockan 19.10, tisdag.

LÄS MER:

Ekholm vill bidra med allt – "Gäller att ta ner dem på jorden"

Mer läsning

Annons