Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tränare blir två i Brynäsbåset

Den gamle NHL-backen Bert Robertsson har tackat nej till jobbet som tredjetränare i Brynäs.
Det betyder att Tommy Jonsson och Janne Larsson blir utan medhjälpare i båset.
– Vi har inte hittat någon som passar sedan Robertsson sa nej, berättar Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Det har spekulerats vilt i vem som, utöver Janne Larsson, ska hjälpa Brynäs nye huvudtränare Tommy Jonsson kommande säsong.

Svaret är att det antagligen inte blir någon alls.

Tomas Jonsson har nämnts som tänkbar kandidat till jobbet, liksom Pär Djoos och Ove Molin. Men Brynäs huvudspår har hela tiden varit gamle NHL-backen Bert Robertsson.

– Han var jätteintresserad av att komma hit, men tvingades tacka nej till oss, berättar Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Den främsta anledningen till att Robertsson säger nej är att har ett år kvar på sitt kontrakt som assisterande till Mats Waltin i allsvenska Västerås. Men även svårigheter att pussla ihop sitt sociala liv med ett tränarjobb i Brynäs fanns.

Robertssons fru har precis fått ett nytt jobb varför en flytt till Gävle inte var optimal i nuläget.

36-årige Robertsson, som spelat i Vancouver och NY Rangers samt i flera andra klubbar i Nordamerika, gjorde två säsonger i Södertälje innan han avslutade sin aktiva karriär 2005. Han har därefter varit assisterande tränare i Almtuna och sedan ett år tillbaka finns han i Västerås.

Även Södertälje, som nyligen degraderades till allsvenskan, ska ha visat intresse för Bert Robertsson. Men även de fick nej tack.

Brynäs har inte hittat något nytt alternativ som tredjetränare och kommer inte att plocka in någon bara för sakens skull.

– Vi har budgeterat för tre tränare så ekonomin finns för det. Men det finns även fördelar med att vara två tränare, precis som det finns fördelar att vara tre stycken, säger Micke Sundlöv.

– Sedan kan det bli så att vi hittar rätt ändå till slut. Men då ska det vara någon som verkligen passar in och tillför något också.

När det gäller spelarsidan kan vi berätta att Modos forward Jacob Blomqvist inte längre är intressant för Brynäs räkning.

– Vi har sagt att duktiga spelare som kommer härifrån ska vi beakta. Men vi kommer inte att gå vidare med honom, säger MIcke Sundlöv som däremot hoppas få ett positivt besked av Steve Dixon.

– Jag hoppas att han tackar ja till vårt förslag.

Mer läsning

Annons