Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka för Brynäs J20

Brynäs tog sin tredje raka seger när man vann mot Björklöven med 10–4 i J20 superelit, norra. Därmed följde man upp segrarna mot Skellefteå och Modo. Det mesta går i medvind just nu för J20-laget.

Annons

Det var faktiskt Björklöven som fick 0–1 genom Jimmy Andersson. Det hade då gått 5.27 av den första perioden. Brynäs kunde dock kvittera genom Johan Alcén och sedan gå till ledning med 3–1 innan första perioden var slut. I den andra perioden regnade målen in och det var chanser åt båda håll. Björklöven kom så pass nära som till reducering till 5–4. Men Johan Alcén beskriver:

- Vi lyckades komma ur deras spel och hitta tillbaka till vårt. Då vet vi att de inte hänger med.

I den tredje perioden bevakade Brynäs sin ledning och det blev dessutom två mål till, vilka gjordes av Adam Seydlitz och Jakob Silfverberg.

- Vi tar fram det positiva. Det är att vi gör 10 mål i dag, tyckte Brynäs tränare Mats Bäcklin spontant. Sedan analyserar Bäcklin period för period:

- Första perioden är jämn, men vi är det spelförande laget. 3–1 speglar perioden ganska bra. Sedan gör vi 4–1 tidigt i den andra när vi har power play. Där känns det som att luften går ur Björklöven en del. Efter det blir vi passiva och stillastående. I den tredje perioden bevakar vi mestadels vår ledning och det känns som att vi bara ska spela av den. Totalt sett får vi bra utdelning på våra chanser.

Tremålsskytten Johan Alcén, som varit mycket skadad och därmed borta från spel i A-truppen beskriver själv sitt första mål, fram till 1–1:

- Får en långpass från Ola Svanberg genom hela mittzonen. Det är en jättefin pass och jag kan sätta dit pucken. Om skadan tyckte Alcén:

- Alla matcher jag får är jättebra matchträning. Spelade inte i går i A-matchen mot Frölunda.

Brynäs J20 fortsätter med den här segern sin fina säsong hittills och toppar serien med 43 inspelade poäng.

Mer läsning

Annons