Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft bortamöte för Tierp Hockey

Trots en decimerad spelartrupp så vägrar Tierp att ta stryk. Nu har laget sex raka matcher utan förlust vid ordinarie matchtid. Senast fick Valbo känna på Tierps kämpatakter. Nu kunde Tierp ändå inte vinna trots 41-22 i skott och serieledande Valbo kunde plocka åt sig bonuspoängen på en straff i förlängningen.

Annons

I kväll har Tierp ett bortamöte med seriens verkliga överraskning, nykomlingarna Bålsta som med fyra matcher kvar krigar för en plats bland de fyra främsta.

Det skulle också innebära spel i allettan för Bålsta efter juluppehållet.

I nuläget ligger Bålsta på en femteplats men med siktet inställt på att ta fjärdeplatsen från Arboga.

– Ja, du kan vara övertygad om att vi ska kämpa för att komma med i allettan, säger Bålstas tränare Stefan Munkhammar.

– Vi har fyra poäng att ta in på Arboga och det ska inte vara någon omöjlighet. Före serien hade vi också målsättningen att klara en plats bland 4-7 i sluttabellen, säger Munkhammar som också håller med om att laget har överraskat.

– Vi har en blandning av unga och mer rurinerade i laget. Medelåldern ligger på 23 år och vi har några nya killar jämfört med förra säsongen i hockeytvåan, säger Stefan Munkhammar som tror att det blir en jättetuff match mot Tierp.

Ja. Tierp vann hemma på straffar men nere i Bålsta vann dock hemmalaget med klara 4-1.

Tierp har inte fler spelare än det 14-15 man som finns att tillgå. Från ledningens sidan talar man om att man jobbar på något namn men ingen förstärkning är klar till kvällens möte med Bålsta.

– Vi har ett fågetecken för Adam Mörk. Vi får se om han kan spela mot Bålsta. I övrigt får vi göra så gott vi kan med den trupp vi har, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

– Det blir i stort samma liraren som senast mot Valbo. Vi kommer taggade och ska göra så gått vi kan, säger Lundsten som menar att man ska försöka hålla spelet uppe med tanke på den kommande fortsättningserien.

Ja, det återstår att se om kämparna i Tierps lag kan göra en sjunde raka matchn utan förlust under ordinarie speltid?

Men Bålsta kommer med fyra femmor och troligen blir det mycket svårt för gästerna att orka med ännu en kraftig kampinsats.

Mer läsning

Annons