Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung bortaförlust för Brynäs J20

Brynäs J20 hade segern inom räckhåll.
I stället blev det förlust, 4–5, borta mot Skellefteå.
– Blytungt, säger tränaren Mats Bäcklin.

Annons

Superelit top 8 har inte börjat bra för Brynäs, som ligger sexa av åtta lag efter tre förluster på de fyra första matcherna.

– Det är inte godkänt. Men det som är bra är att vi lär oss väldigt mycket om hur mycket misstag kostar och hur viktigt det är att sätta chanserna, säger Mats Bäcklin.

Mot serieettan Skellefteå hade det mycket väl kunnat bli en seger – om man lärt sig det ovannämnda lite tidigare. I första perioden spelade Brynäs kanonhockey, men gjorde inte mål på chanserna. Visserligen 1–0-ledning genom Joachim Rhodin, men när det blev för många utvisningar i slutet av första perioden lyckades Skellefteå kvittera.

– I andra fortsatte vi dra på oss utvisningar och de kunde göra två enkla mål. Då tog vi timeout, säger Bäcklin.

Hans tillrättavisning gav resultat. Brynäs lyckade reducera innan den andra perioden var över, och tog över mer och mer. Oliver Lindholm kvitterade och Linus Fröberg gav laget ledningen med 4–3 med tio minuter kvar.

– Då tycker man att vi ska kunna städa av den här matchen. Men så gjorde vi några kostsamma misstag, säger Bäcklin, som fick se Skellefteå vända ännu en gång.

Mer läsning

Annons