Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung uddamålsförlust för Tierp i Bahcohallen

Tierp föll med knappa 2-1 i bortamötet med Enköping. Men det var ytterst nära att gästerna plockat med sig poäng hem. Spelmässigt en mycket jämn match, där dock hemmalaget hade ett övertag i mittenperioden.

Annons

– Grabbarna gör en mycket bra insats. Men vi slarvade och släppte till deras 1–0 mål, fast vi var en man mer på banan. Så får man inte slarva när man lirar på den här nivån, sa Tierps chefstränare Torleif Lundsten, som var mycket besviken med resultatet och uppträdandet vid 1–0 målet.

Första perioden slutade mållös. Men det saknades inte chanser. Nu spelade målvakterna mycket säkert och inte minst Tierps målvakt Peter Skoggård, som också utsågs till matchens lirare.

Dryga sex minuter in i mittenperioden så drabbades hemmalaget av en utvisning. Men då kom ändå det omtalade slarvet i Tierpslägret.

Halva utvisningtiden hade gått när Viktor Carlsson tackade för bjudningen och satte 1–0. Naturligtvis ett mycket tungt mål för gästerna, som nu också spelmässigt fick det jobbigt.

Men Peter Skoggård fortsatte att spela mycket säkert och några fler mål blev det inte i mittenperioden.

Om Tierp hade det jobbigt i andra perioden så kom laget igen mycket starkt i slutperioden.

Dryga tre minuter in i tredje perioden så kunde också Tierp kvittera. Det var Peter Andersson som satte pucken i nät. Nu fortsatte Tierp att spela bra och hemmalaget fick i många lägen bara slå i från sig.

Nu har dock Enköping en stark förstakedja med Mattias Strandin, Robert Olsson och Vilhelm Jo Linder. Det var också den trion som blev matchvinnare för Enköping.

Efter tio minuter av sista perioden spelade Strandin fram Jo Linder, som efter två försök kunde överlista Skoggård i Tierpskassen.

Men Tierp fortsatte att ösa på och i slutskedet av matchen hade Tierp flera målchanser.

– Ja, vi hade chans på chans men tyvärr fick vi inte in pucken, sa Lundsten.

När det återstod dryga två minuter fick Enköping en lirare utvisad. Då chansade Lundsten med att ta ut Skoggård ur kassen och hade alltså sex mot fyra ute på banan.

Då var Enköping riktigt illa ute men red ändå ut stormen och kunde bokföra en ytterst knapp seger.

– Vi kommer igen på söndag och spelar vi som i kväll så hoppas jag att vi kan vinna, menade Torleif Lundsten.

Extra plus till Peter Skoggård och 17-årige Johan Eriksson

 

Mer läsning

Annons