Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turneringsseger för Juniorkronorna i USA – Brynästalangerna högst delaktiga

Efter fem matcher i Plymouth, USA, är träningsturneringen över för Juniorkronorna. En turnering som avslutades med straffseger över Finland. Något som också innebar att Sverige vann hela turneringen.

Annons

Det blev en dramatisk avslutning på turneringen för Juniorkronorna när de ställdes mot ärkerivalen Finland. Efter tidigt ledningsmål av Daniel Bernhardt i den första perioden kunde Finland kvittera precis innan matchens första 20 minuter var spelade. Bara 42 sekunder in i den andra perioden tog Finland ledningen, men Lias Andersson kunde tre minuter senare kvittera för Sverige.

2–2 stod sig sedan under resterande del av ordinarie speltid och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Där missade båda lagen sina tre första straffar innan Joel Eriksson Ek kunde avgöra för Sverige.

Uppladdningen inför JVM senare i år har börjat bra för Juniorkronorna, och de Brynästalanger som var uttagna var högst delaktiga.

LÄS MER: Nytt storspel av Felix Sandström när Juniorkronorna besegrade Kanada – mål från Brynäsforward

Felix Sandström stod för två fina insatser i målet då han först motade 44 av 47 skott mot USA vit och sedan tog 37 av de 38 skott som Kanada skickade mot honom. Med räddningsprocenten 95,4% var han bäst av alla målvakter i turneringen som spelade mer än en match.

LÄS MER: Brynäs Lucas Carlssons missar en vecka: "Det var ledbandet som fått sig en smäll"

Lucas Carlsson stod för en assist på fyra matcher i turneringen, men drog också på sig en knäskada i matchen mot Kanada under fredagen. Det ska däremot inte vara någon allvarligare skada som drabbat Brynäsbacken.

Forwarden Linus Ölund stod för ett mål och en assist på fem matcher.

Mer läsning

Annons