Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två dåliga perioder – då slog Huddinge till

Huddinge Hockey tillhör favoriterna i kvalet till Allsvenskan. Förstå Valbos utmaning när man tog emot dem i Valbo ishall. Men som väntat blev de för svåra för Valbo. Förlust med 5–3 (3–1, 2–1, 0–1).
– Synd att vi gör våra två sämsta perioder på länge i den här matchen, sa Valbos tränare Daniel Kraft.

Annons

Två måls marginal i målprotokollet. Tre mål på en elitserierutinerad målvakt. Det kan Valbo vara nöjd med för kruxet var att gästande Huddinge var för bra för Valbo. Huddinge gjorde att Valbo spelade svagt, Huddinge pressade, skrinnade ifrån dem, överlappade och rundande.

Det höll dock inte tränare Kraft med om.

– Nej, visst, de är vassa på skridskorna och starkare fysiskt. Men det är vi som spelade värdelöst, annars hade vi kunnat givit dem en match.

Gästerna hade kommandot om spelet och det gick fort. För fort för Valbo som gjorde flertalet felpassningar och blev stressade av gästerna. VHC fick aldrig någon möjlighet att producera något eget konstruktivt spel. Man hade dock några enstaka chanser, men inget som direkt oroade Pontus Sjögren i Huddingemålet.

0–1 efter 11.32 i power play och 0–2 strax därefter i box play (!). Jimmy Lindström tappade pucken på offensiva blå som friställde den forna Leksandsspelaren Marcus Weinstock som inte gjorde något misstag mot Patrik Eriksson i hemmamålet.

Valbos Håkan Tjernström låg bakom reduceringen, starkt gick han runt kassen och la in pucken till junioren Pontus Hörnfeldt-Ek som kunde göra sitt första mål i A-laget. Det kunde inte ha kommit lägligare. Liten kontakt för hemmalaget, men i andra perioden gjorde Huddinge klart för Valbo vart detta skulle bära. Huddinge spelade ut och var klasser bättre än Valbo. Ingen skugga ska dock falla på hemmalaget, man gjorde vad man kunde och kämpade på bra.

Valbo hade sina positiva stunder i sista perioden då gästerna slog av på takten. En fullt godkänd period men mer än så var det inte.

– Vi gick in och gasade, vi sa att vi inte hade något att förlora, sa Kraft.

Nu är allsvenska motståndet avklarat, en riktigt tung start för Valbo. Asplöven har däremot fått en tyngre inledning med två 0–8-förluster. På onsdag väntar Örebro på bortaplan för Valbo.

– Vi tar med oss sista perioden och tron att vi kan ta poäng på samtliga lag, men vi kan inte sia om framtiden. Vi har aldrig mött div–I lagen tidigare, avslutade Kraft.

Sofia Persson

Mer läsning

Annons