Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmaningen inför hockeyns ungdomsslutspel: "Toppa inte lagen – och sköt er på läktarna"

/
  • Snart dags för ungdomsseriernas slutspel att dra i gång. Därför uppmanar nu Gästriklands hockeyförbund ledare och föräldrar att tänka på barnen som spelar i första hand.
  • Daniel Kraft, ordförande i Gästriklands hockeyförbund.

Det drar ihop sig till slutspel och Hockeyns dag i ungdomsserierna.
Då går Gästriklands ishockeyförbund ut med en vädjan till föräldrar, ledare och publik att hålla sig lugna och inte toppa lagen.
– Vi vill inte att 12-åringar ska sitta och gråta för att de inte får spela, säger Daniel Kraft.

Annons

Seriespelet är avklarat och nu väntar slutspelet för U12 till U16 i Gästrikland. På lördag startar åttondelsfinalerna och 19 mars avgörs hockeyns dag. Därför känner sig Gästriklands hockeyförbund manade att påminna ledare och föräldrar att sköta sig i båsen och på läktarna.

– Vi har fått en del rapporter om att det toppas, särskilt i slutspelet. Vi brukar gå ut inför hockeyns dag och påminna om de här sakerna men vi känner att vi redan nu, innan slutspelet, vill göra detta, säger Daniel Kraft.

Han är ordförande i Gästriklands ishockeyförbund och hoppas att ledare och föräldrar ska ta till sig skrivelsen som gått ut till klubbarna i dagarna.

– Det pågår en debatt om hur hockeyföräldrar- och ledare kan bete sig och det är lätt att tävlingen i matcherna tar över och drivs på för tidigt. Man måste få tävla, det är viktigt, men på rätt sätt. Vi vill inte se fyra 12-åringar sitta och gråta över att de inte fått spela när tränaren toppat laget, fastslår Daniel Kraft.

I brevet skriver hockeyförbundet bland annat att: "Glädje, respekt och rent spel är de värderingar som den sportsliga verksamheten bygger på. Detta är så klart alltid viktigt att tänka på och att följa, men extra betydelsefullt nu när slutspelet påbörjas och tävlingsaspekten och vinnarinstinkten för de allra flesta inblandade höjs ytterligare ett par snäpp".

– Kan vi bara få en ledare och/eller en förälder att tänka över de här sakerna så är det värt så mycket för barnen, säger Daniel Kraft.

I brevet står det vidare att: "Lika självklart är det också att alla vi inblandade respekterar och stöttar domarna våra. Kom ihåg att även domarna är barn och ungdomar på en egen utvecklingsresa. De har många gånger en svår uppgift på en utsatt position men rollen de har och insatsen de gör är ovärderlig för att matcher skall kunna anordnas.

– Värdeorden glädje, respekt och fair play är viktiga, säger Daniel Kraft.

LÄS ÄVEN: Insändare: Mitt barnbarn kom hem helt förkrossad

MER LÄSNING: Insändare: Tack för att du lyfter debatten!

Mer läsning

Annons