Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadmuskeln skars av – backstjärnan borta länge

Brynäs landslagsback Lasse Jonsson skadades allvarligt under matchen mot Luleå.
En muskel i ena vaden skars av – och nu blir han borta en lång tid.
– Minst en månad tar det säkert innan han är tillbaka, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Annons

Matchklockan hade tickat fram till 5.50 i den andra perioden. Brynäs ledde med klara 3–0 när backen Lasse Jonsson fick en tackling bakom Jacob Markström i Brynäskassen.

Det såg till en början inte så allvarlig ut och Jonsson kunde ta sig av isen för egen maskin. Men inne i omklädningsrummet började dramatiken. En Luleåspelares skridskoskena hade skurit av en muskel på Jonssons vänstra vad och det blödde ymnigt från det öppna såret.

– Hela hans skridsko var full med blod som han tömde ur i duschen innan jag lade på första förband. Han hade inte särskilt ont men det var bara att skicka upp honom med ambulans till sjukhuset, berättar Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Han befarar nu att landslagsbacken blir borta en lång tid framöver.

– Ja, minst en månad får man räkna med att det tar. Det var ett rejäl sår som måste sys och vadmuskeln är viktig eftersom belastningen är stor på benet, säger Liljedahl.

Att Jonsson nu väntas bli borta en längre tid öppnar självklart upp för slovaken Kristian Kudroc, som enligt sitt korttidskontrakt bara har en match kvar att spela – borta mot Linköping på torsdag.

– Jag har ingen aning hur det blir. Jag vet inte hur illa det är med Lasse, och jag vet bara att jag ska spela en match till och försöka göra det så bra som möjligt då också, säger Kudroc.

Hittills har det ju gått ganska bra för den store backen.

– Ja, obesegrad och tre raka vinster är ett bra facit, skrattar Kudroc.

Mer läsning

Annons