Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valberedningen hoppas få stöd

Paul Eriksson hoppas att medlemmarna i Brynäs IF accepterar valberedningens förslag.
– Det är viktigt att vi drar åt samma håll, säger han inför kvällens årsmöte.

Annons

Mötet med stort M är bara ett fåtal timmar bort. Brynäs IF står inför några avgörande beslut. Med tanke på den senaste tidens turbulens i föreningen, kanske kvällens årsmöte är viktigare än någonsin.
Tidigare Ams-direktören Bo Bylund är valberedningens förslag till ny ordförande i Brynäs IF. Bylund har tackat ja till förslaget och kan nu bara invänta medlemmarnas röster.
– Han är som klippt och skuren för att samla föreningen och driva utvecklingsarbetet, säger valberedningens nuvarande ordförande Paul Eriksson.
Enligt vad Sporten erfar kommer Jan Reander att lanseras som motkandidat till valberedningens förslag. Reander har valt att inte kommentera de uppgifterna. I går pratade vi med honom igen, men han var fortsatt fåordig och ville inte gå in närmare på vad han förväntar sig inför årsmötet.
– Jag har inga särskilda funderingar. Det är alltid medlemmarna som bestämmer hur det ska bli, säger Reander kort.
• Har du varit i kontakt med Hans Sträng inför årsmötet?
– Nej, ingenting.
• Vad kan du bidra med om du skulle utses till ny ordförande i Brynäs IF?
– Jag har ingen åsikt om det just nu. Jag vill bara att det ska bli så bra som möjligt för föreningen och sporten.
Paul Eriksson är hoppfull inför årsmötet.
– Jag hoppas att det blir ett bra möte, där det är högt i tak med en frisk och positiv anda. Trots det här året som vi har bakom oss gäller det att se framåt, säger "Palle" som inom kort lämnar sju år som valberedningens ordförande bakom sig.
Valberedningens ledamöter Rolf Lassgård och Tomas Persson avgår också. Valberedningens förslag till nya ledamöter i styrelsen är nuvarande ordföranden Christer Sundin, Jan-Erik Silfverberg, Christer Johansson och Lennart Carlsson.
– Vi hoppas naturligtvis att vi på årsmötet ska kunna samlas runt det här förslaget. Det är viktigt att vi blir enade i Brynäs och drar åt samma håll.
• Är du orolig för att Jan Reander ska bli vald som styrelseordförande?
– Det är bättre om vårt förslag går igenom, helt klart. Det jag är orolig för är den debatten som inte förs öppet. Tyvärr förekommer det debatter på andra ställen än i föreningen, vilket är olyckligt.
• Var då?
– Jag går på det som stått i tidningarna när jag säger så.
• Hur stor tror du risken eller chansen är att det blir Reander?
– Det vet jag inte. Jag har ingen uppfattning alls. Det viktigaste är att det kommer riktigt många medlemmar till årsmötet och gör sin röst hörd.
Vad Reander som ny ordförande skulle innebära för föreningen, har "Palle" svårt att bedöma.
– Det kan jag inte kommentera. Jag vet inte vad man eventuellt vill då.
Han anser att valberedningen har lagt grunden för att Brynäs ska kunna bli en enig och trygg förening igen.
– Förslaget är klockrent och jag tror att chanserna är stora att det går igenom. Jag hoppas verkligen att det blir ett avstamp för framtiden. Vi har visat vilja och har nu nåt nytt på gång, säger "Palle".

Mer läsning

Annons