Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välblandad mix ska föra Gästrikland till slutspel

Lirare, grovjobbare och bra målvakter.

Den mixen ska ta Gästrikland till slutspel i TV-pucken.

– Pusslet ska bara läggas på rätt sätt, säger coachen Niklas Gällstedt.

Annons

TV-pucksåldern har sänkts med ett år – efter ett antal säsonger där de äldsta spelarna fått vara 16 år.

I år är det 94:or och ett fåtal yngre spelare som ska ge sig in i hetluften.

Anledningen till förändringen:

– Det har helt enkelt inte passat hockeygymnasiernas uppladdning, så nu är vi tillbaka där vi var förut, säger Niklas Gällstedt.

Nytt för i år är även att TV-pucken avgörs under en och samma vecka, med gruppspel från och med onsdag och finalspel i helgen.

Spelarna i Gästriklands trupp hör samtliga hemma i Brynäs U16-lag. Niklas Gällstedt, tränare för U16-laget till vardags, förklarar bakgrunden:

– Det är en överenskommelse som vi har med alla föreningar och Gästriklands Ishockeyförbund. Brynäs är den förening som ligger längst fram när det gäller elitsatsning och därför har det blivit så att de aktuella spelarna för TV-pucken tar klivet över till Brynäs. Samtidigt är det viktigt att det syns vilka klubbar som har fostrat respektive spelare.

Den 27 juli samlades totalt 31 spelare till det första ispasset. Knappt två veckor senare, den 9 augusti, tog Niklas Gällstedt ut den slutgiltiga TV-puckstruppen på 23 spelare.

Spelarna har fått runt 25 träningar tillsammans och dessutom har laget spelat ett tiotal träningsmatcher.

I morgon smäller det – dags för TV-pucken. Gästrikland spelar samtliga sina gruppspelsmatcher i Stångebro Ishall i Linköping.

– TV-pucken är stort för alla spelare. Men det är viktigt att komma ihåg att de som inte får vara med kan gå långt ändå, säger Niklas Gällstedt.

Han är full av revanschlusta efter fjolårets slutspelsmiss.

– Vi har hamnat i en tuff grupp, med lag som Västergötland, Örebro och Stockholm. Men vi vet att även vi är bra. Vi ska spela så enkelt som möjligt.

– Det är viktigt att vi släpper puck till spelare med fart och att vi inte tappar puck på fel ställen.

Gästrikland har ett jämnstarkt lag på papperet, men Gällstedt kan ändå plocka ut en trio som troligen kommer att spela framträdande roller – Nicklas Strid, Elias Lindholm och Marcus Törnström.

– Vi har många olika egenskaper som kan ta oss långt. Vi har både speluppläggare och spelare som kan tacklas, säger centern Elias Lindholm.

Forwarden Nicklas Strid ser mycket fram emot första nedsläpp.

– Det ska bli jäkligt roligt. Det är en ära att få representera Gästrikland. Jag tror att vi har stora chanser att gå långt. Det är hårt jobb som krävs, och alla spelare har en stor del i det vi gör, säger Nicklas.

 

Mer läsning

Annons