Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo är med i racet igen

Annons

Valbo HC tog första trepoängaren i kvalet till ettan och är nu med i racet igen. Seger med 4-1 mot Fagersta hemma i NickBack Arena.

Segern var hur rättvis som helst. Men länge stod matchen och vägde.

Vid ställningen 2-1 till Valbo i matchens sista skälvande minuter hade gästerna en ruskig bra målchans till kvittering. Mål-Otto svarade för en kvalificerad matchavgörande räddning.

2-2 där och man vet aldrig vart matchen tagit vägen.

– Vi har lite marginalerna med oss, säger Tommy Sjödin, Valbos tränare, och ser mycket nöjd ut med segern.

Valbo hade första perioden, då spelade man bra och kunde ha haft en större ledning än 1-0, Fagersta den andra och i den tredje tog Valbo tillbaka initiativet och kunde ta ledningen med 2-1 i inledningen av perioden.

– Vi gjorde en riktigt dålig mittperiod. Blev lite tagna på sängen av Fagersta då de kom ut och pressade oss, säger Tommy Sjödin, Valbos tränare.

Valbo kom ut starkt i tredje och jagade ett avgörande. Man skapade en hel del, men avsluten var tama, istället kom gästernas chans till kvittering men där Otto Bäcklin var med på noterna.

Vi fick vänta till matchens sista spelminut då Valbo avgjorde. Pontus Bohlins gjorde snyggt 3-1 och Fredrik Strid 4–1 i öppen kasse.

– Jag är mycket nöjd med poängen. Nu är vi med igen, utbrister Sjödin och gick in till sina spelare för att klämma i med ett rungande segerhurra.

Bengt Persson

Mer läsning

Annons