Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo bröt förlustsviten

Efter tre raka förluster vände Valbo HC förlusttrenden i kvalserien till division 1 med att vinna hemma över IFK Hallsberg med 5–3.
Valbo räcker inte till mot topplagen, men är klart bättre än de två man har efter sig i serien.

Annons

Valbo har spelat bort sina chanser till att ta sig till ettan. Men ledare och spelare har beslutat om att avsluta med att göra sitt allra bästa.

– Vi ska inte lägga oss ner och dö. Vi måste visa respekt för oss själva och för de andra lagen som krigar om avancemang. Vi vill avsluta bra så det inte blir något skitsnack, säger Valbos tränare Tommy Sjödin.

Insatsen mot Hallsberg var väl si så där. En match i mängden med rätt bra insatser blandat med mindre bra. Valbo var det bättre laget och 3–5 är smickrande siffror för gästerna.

Valbo vann i alla fall, kortfattat kan man uttrycka sig så, man gjorde också fem mål vilket man inte gjort tidigare i kvalet. Pontus Bohlins blev tremålsskytt.

Effektiviteten hoppar lite fram och tillbaks från match till match. Nu kunde man ha gjort fler även här, tillfällen för det fanns.

Valbo är sex poäng efter trean Köping och har faktiskt en möjlighet att bli trea. Tre omgångar återstår av kvalserien. Två borta och en hemma.

Mer läsning

Annons