Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo favoriter i gränsderbyt

Valbo har hunnit med tre segrar på de fyra omgångarna som spelats av hockyettan. I dag möter man Tierp som bara orkat med en vinst. Valbo är också seriens målfarligaste lag och får hållas som klara favoriter i Vegahallen i eftermiddag.

Annons

Tierp vann i senaste omgången hemma mot Järfälla. Valbo såg också till att besegra Hedemora hemma nu i veckan.

– Det blir roligt att åka ner till Tierp och lira. Vi vann alla tre mötena med Tierp förra säsongen och vi siktar naturligtvis på att vinna även den här matchen, säger Mattias Olsson, tränare för Valbo.

– Men det här blir säkert en mycket tuff match. Det är alltid tuffa matcher när vi möter Tierp, påpekar Olsson, som kan meddela att Valbo kommer med starkast möjliga lag till Vegahallen.

I Tierp, som gjorde en bra insats senast mot Järfälla, har man nu skadeproblem i truppen.

– Ja, det ser inte bra ut, Marcus Skoglund kan definitivt inte vara med. Sedan är både Simon Östlund, Johan Jansson och Johan Sjöberg skadade. Det är mycket ovisst om de kan spela mot Valbo, säger en prövad Torleif Lundsten, chefstränare för Tierp Hockey.

– Men det ska bli mycket kul att möta Valbo och förhoppningsvis hittar vi ett sätt att vinna. Målsättningen är att göra ett mål mer än Valbo, säger Lundsten.

Ett intressant möte där det ska bli intressant att se om det unga hemmalaget ska kunna störa favoriterna Valbo.

Mer läsning

Annons