Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo föll efter straffar

Valbo och främst Patrik Eriksson i hemmamålet stred tappert.
Han höll Valbo kvar i matchen men tvingades kapitulera på straffar.
2–3 (0–0, 2–2, 0–0, 0–0, 0–1) när serieledarna i kvalserien Örebro kom på besök.

Annons

Patrik Eriksson i hemmakassen gjorde en enorm insats och höll Valbo kvar i matchen. Han var så nära att sluta som matchhjälte då det hela kom att avgöras på straffar. De tre ordinarie straffarna missade samtliga spelare, sen kunde Örebro göra 3-2 i straff-förlängningen.

– Känns riktigt riktigt tungt. Det har gått bättre och bättre för mig men vid straffläggning kan det gå hur som helst, suckade Eriksson.

Sedan Örebro gick i konkurs och åkte ur allsvenskan har man haft en tydligt och realistiskt mål; man ska tillbaka. Nu var det några som satte käppar i hjulet för klubben. Vilka? Valbo så klart. Laget som inte upphör att förvåna. Örebros spelarbudget ska vi inte tala om, men de flesta är hockeyspelare på heltid och många skulle nog inte avstå arvode för att få spela i kvalserien så som Valbospelarna gjort. Förutsättningarna är helt klart inte desamma.

Det var en bra match med högt tempo, hårt spel och härliga chanser åt båda håll. Riktigt underhållande.

– Vi spelade riktigt bra och disciplinerat över hela plan i sextio minuter. Sen är jag nöjd med det fysiska spelet i egen zon, kommenteradeValbotränaren Daniel Kraft besviket och inte helt nöjd.

– Nej vi förlorar ju. Sen saknar vi spetsen i avslutsskeendena, fortsatte Kraft.

Tilläggas bör dock att Örebros målvakt spelade även han mycket bra. Valbos strategi var solklar, att lägga ner puck i offensiv zon och jaga. Och det funkade. “Attack attack”skanderade de tillresta Örebrosupportrarna som fyllde hela läktaren på kortsidan. De fick sin önskan men dock av fel lag. Det var Valbo som öppnade starkt och körde full fart framåt. Örebro hade en något avvaktande inledning för att komma mer och mer in i matchen mot slutet av perioden.

Man fick dock inte fast puck i Valbos zon utan skapade mer farliga chanser på sporadiska tillfälligheter. Mållöst i första perioden men i inledningen av andra small det till. 1-0 efter fyra minuter. Liam Lindström hittade Håkan Tjernström framför kassen som placerade den i bortre gaveln. Men lyckoruset lade sig snabbt. Örebro kvitterade minuten senare genom Gustav Gräsberg.

Liam Lindström höll sig framme än en gång och gjorde 2-1 då han skarvade in Jacob Blomqvists fenomenala djupledspass. Men än en gång svarade Örebro direkt. Fredrik Stefansson hade inte en chans att hänga på när Örebros “stjärna”Teemu Kuusisto trampade igenom till ett friläge. 2-2 inför sista perioden. Valbo såg trötta ut mot slutet av andra perioden och gick på tomgång i sista.

Det var fördel gästerna gällande avslut, i slutskedet hade Eriksson väldigt mycket att göra. Örebro var nära att gång på gång avgöra matchen både i sista perioden och förlängningen. Gästerna segrade tillslut rättvist och med lite distans till matchen tror jag nog att Valbo kommer vara mycket nöjda över sin prestation. Med all rätt.

Mer läsning

Annons