Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo HC gjorde sin bästa insats i kvalserien

Länge såg det ut som om man skulle lämna Grästorp med tre poäng. Men ledning med 5–3 räckte inte. Hemmalaget både reducerade och kvitterade till 5–5, två sekunder från slutsignalen. Men Viktor Hallström avgjorde för Valbo i förlängningen. 6–5 och lite tröst i en annars deppig gästriketrupp.

Annons

Valbo gjorde en väldigt bra match. Man spelade med högt tempo, bra passningsspel och höll ihop laget riktigt bra. Man ledde med 2–0, 3–2 och 5–3 och hade bra kontroll på matchen. Ändå lyckades man aldrig knyta ihop säcken, och kvitteringen 5–5 var blytung.

– Det är bland det jäkligaste jag varit med om. De hade tagit ut målvakten, hade pucken bakom vårt mål och lobbade den över kassen, det hamnade mitt i slottet där den studsade lite hit och dit innan en av deras killar fick träff på den och in i mål, berättar David Åkerblom, tränare i Valbo.

Valbo hade varit värd en trepoängare. Laget gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Nu blev det två poäng, Viktor Hallström stänkte in en handledare två minuter in i förlängningen, Valbo är fortfarande med i racet om avancemang till ettan, men måste då slå Surahammar i sista omgången hemma i NickBack Arena. Samtidigt måste Grästorp kamma noll mot Grums.

Det blir en spännande kväll i NickBack Arena på onsdag.

Valbo vann matchen. Men det sena kvitteringsmålet som tog ifrån gästerna tre poäng gav naturligtvis en dov stämning och deppade killar.

– Det är på två vis. Inför avgörandet på onsdag är det inte så stor skillnad på två eller tre poäng. Vi kommer att ge allt för att vi ska klara ett avancemang, säger Åkerblom.

Det var en bra laginsats av Valbo. Adam Naenfeldt i målet gjorde sin första match i kvalet och var väldigt duktig. I övrigt var det jämna insatser. Nämnas kan att Valbo gjorde två mål i numerärt underläge, bägge av Pontus Bohlins.

Mer läsning

Annons