Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo hetar och starkare siktar mot toppen

I fjol var Valbo HC ett kvallag till allsvenskan. Nu har laget förstärkt och känns ännu lite hetare. – Vi kommer väl förberdda och har laddat för seriestarten en tid nu, säger tränaren Daniel Kraft.

Annons

Valbo är laddat – starkare och hetare siktar de mot toppen

Förra säsongen var den första för nybildade Valbo HC. Sportsligt gick det över förväntan och det unga laget tog sig fram till en kvalserie mot allsvenskan. Till slut blev det förlust med 2–1 i matcher mot Mariestad som även var det lag som gick hela vägen fram till avancemang.

– Klart att den resan har stärkt oss och vi känner att vi kan vara med och slåss om en plats i toppen i år igen. Men vi tar en sak i taget och den första målsättningen blir att ta sig till allettan efter jul, säger Kraft.

Rent organisatoriskt håller Valbo på att jobba upp sig där en ny styrelse ska utses. Än är nog inte föreningen mogen för att klara av spel i Allsvenskan.

– Kanske inte. Det blir ju en styrelsefråga i så fall. Men det är också svårt att sportsligt ta sig upp och vi får ta en sak i taget. Men helt klart att vi har ett lag som i sina bästa stunder kan vara med och konkurrera.

Laget från i fjol är nästan intakt. Några förluster har räknats in där Markus Molin och Robin Lindqvist på pappret är de tyngsta.

– Framför allt Markus kommer vi att sakna då han var våran förstacenter. Men där har vi fått in några fina förstärkningar där givetvis Jimmy Lindström kommer att betyda hur mycket som helst, säger VHC-tränaren.

Även Liam Lindström är tillbaka i distriktet efter några års frånvaro. Backen Henrik Andersson från Asplöven är ett annat tungt nyförvärv. En Valbokille som valt att flytta tillbaka.

– En riktig klippa som kommer att betyda mycket för försvarsspelet.

Annars är det ett lagbygge med betoning på spelare från det lokala ledet. Många egna produkter där juniorerna Håkan Tjernström, John Dahlgren, Fredrik Augustsson och Christoffer Nilsson flyttats upp i A-truppen.

– Det är bara nyförvärven Alexander Olsson och Christoffer Karlström som inte är från Gästrikland och de har sina moderklubbar i Borlänge och Alfta – så det är ju inte heller så långt härifrån, säger Kraft.

Serien startar på söndag med match i hemmahallen mot Linden från Eskilstuna. Om världens bästa damhockeyspelare Harley Wickenheiser – som Linden har värvat för spel i herrlaget – är med återstår att se.

Mer läsning

Annons