Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo måste vända på sviten

Valbo, som inledde säsongen på ett alldeles utmärkt sätt, har på de fem senaste matcherna förlorat fyra. Det gör att förstaplatsen som man en gång hade nu hamnar längre och längre bort. Nu är det istället Surahammar som går som tåget och har åtta poäng mer än Valbo på andraplats.

Annons

Valbo inledde med att ta sex segrar på de första sju matcherna, den mest minnesvärda kom kanske mot Tierp som besegrades med 10–2, och låg länge på förstaplats i serien. Men sen startade raset. 3–8 mot dåvarande bottenlaget Järfälla var en stor besvikelse, men det är inte den enda. Den följdes upp med en 3–4–förlust mot toppkonkurrenten Enköping.

Efter det kom dock en viktig seger för självförtroendet när Linden besegrades med 6–1. Sen tog det stopp igen. För andra gången den här säsongen förlorade Valbo mot Surahammar som tilläts rycka ifrån genom 3–4. Det satte sig i huvudet på Valbospelarna och i den senaste matchen blev det åter förlust. Den fjärde på fem matcher. Mittenlaget Arboga vann med 4–1 och Valbo tappar mark mot Surahammar. Men tack vare den fina inledningen ligger Valbo trots allt tvåa på 22 poäng, lika många som både Enköping och Bålsta och bara en poäng före Borlänge.

Förlorar Valbo dagen match mot Hedemora så kan man helt plötsligt ligga femma. Det blir man om man förlorar samtidigt som Enköping vinner och Borlänge vinner i sudden mot Bålsta.

Mer läsning

Annons