Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo missar ettan

Valbo HC spelar inte i ettan nästa säsong. Laget förlorade även gårdagens bortamatch mot Surahammar och därmed är Valbo helt borta från direktavancemang till ettan.

Annons

– Ja, det stämmer. Vi var tvingade att vinna här för att vara med i slutracet. Men vi räckte inte till, det fattas lite, säger Tommy Sjödin, tränare i Valbo.

Fyra matcher återstår av kvalserien. Som bäst kan Valbo bli trea och flyttas upp om det blir föreningar som tackar nej. Men först ska Valbo vinna de fyra kvarvarande matcherna och i så fall måste laget få fart på målskyttet.

Det har varit likadant hela säsongen. Laget har haft en enastående oförmåga att göra mål på sina målchanser. Så var det också mot Surahammar. Gästerna dominerade andra perioden stort vid ställningen 2–1 till hemmalaget, vann skotten med 15–9 och skapade rader av chanser till kvittering 2–2, men i stället kommer ett individuellt misstag och 3–1.

– Spelmässigt är jag nöjd med andra och tredje perioderna. Men jag är besviken över att vi inte kan ta tillvara våra målchanser. Vi ska kunna göra fyra, fem mål på våra chanser, säger Sjödin.

Surahammar ökade till 4-1 i sista och Valbo gjorde sitt andra mål, närmare än så kom man inte, Valbo får nu spela färdigt säsongen utan press på avancemang.

Mer läsning

Annons